Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο σε δηλώσεις του ανέφερε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μπρένταν Ρότζερς, άλλαξαν την νοοτροπία του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Μιλώντας στην El Pais για το στυλ ποδοσφαίρου που εφάρμοσε στη Σαουθάμπτον ο Ποτσετίνο ανέφερε:

«Δεν ήταν η πίεση που ασκούσαμε αλλά η οργάνωση του παιχνιδιού από τις πίσω γραμμές, ανακτώντας την κατοχή της μπάλας ψηλά με γρήγορες επιθέσεις. Ήταν μια αλλαγή της νοοτροπίας και του τρόπου παιχνιδιού και αποδείξαμε πως οι Άγγλοι μπορούν να αγωνιστούν με αυτόν τον τρόπο».

Συνεχίζοντας μίλησε για τους Μπρένταν Ρότζερς και Πεπ Γκουαρντιόλα: «Πιστεύω πως μαζί με τον Ρότζερς αλλάξαμε τη νοοτροπία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αργότερα με την άφιξη του Γκουαρντιόλα παγιώθηκε ο τρόπος παιχνιδιού του σύγχρονου ποδοσφαίρου με την κυριαρχία της σωστής τοποθέτησης και του παιχνιδιού κατοχής».

Τέλος, ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε στην κληρονομιά που άφησε στην Εσπανιόλ, τη Σαουθάμπτον και την Τότεναμ: «Μετά από σχεδόν 11 χρόνια στην προπονητική έχω αφήσει κληρονομιά στις ομάδες που ήμουν. Η αίσθησή μου είναι πως πετύχαμε τους στόχους μας και ξεπεράσαμε τις προσδοκίες».