Παρά τις προσπάθειες διευθέτησης της οφειλής προς τον Ντάριους Γκάρετ, η FIBA ενημέρωσε μέσω του BAT, για το ποσό που επιδικάζει στον Αμερικανό σέντερ και τον Αμερικανό ατζέντη του.

Στον ΠΑΟΚ, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση, έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες, προκειμένου να διευθετηθούν οι (πολλές) υποθέσεις οφειλών προς πρώην παίκτες.

Μία από αυτές, είναι και του Ντάριους Γκάρετ, αλλά η προσπάθεια απέβη άκαρπη, αφού η πλευρά του Αμερικανού σέντερ, δεν έδειξε καμία διαλλακτικότητα στις προτάσεις του ΠΑΟΚ κι έτσι σήμερα, έγινε γνωστό το ποσό που (του) επιδικάζει η FIBA.

Μέσω BAT, γνωστοποιήθηκε στον ΠΑΟΚ, ότι καλείται να πληρώσει ένα ποσό που πλησιάζει τις 26.000 ευρώ και μέσα σε αυτό, βρίσκεται και ένα ποσό που αφορά τον Αμερικανό ατζέντη του παίκτη.

Όπως και με τις περιπτώσεις Χάτσερ, Αθηναίου και γραφείο ατζέντη, που η FIBA, έχει επιδικάσει συγκεκριμένα ποσά, έτσι και με τον Γκάρετ, ο ΠΑΟΚ έχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προχωρήσει σε διακανονισμό και αν αυτό δεν είναι δυνατό, έσχατη λύση για την παγκόσμια ομοσπονδία, είναι η τιμωρία της απαγόρευσης μεταγραφών.