Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της και χάρη στο γκολ του Μουσέ από το πρώτο ημίχρονο πανηγύρισε μία τεράστια νίκη με 1-0 απέναντι στην Άρσεναλ και ξέφυγε από την γραμμή του υποβιβασμού.

Οι παίκτες του Γουίλντερ πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι, χωρίς όμως να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν με το παιχνίδι να έχει πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, χωρίς όμως κάποια καλή στιγμή. Μία από αυτές ήρθε στο 20′, όταν ο Κολάσινατς γύρισε στο πέναλτι, όμως ο Πεπέ δεν έβαλε καλά το πόδι του και σπατάλησε μία εξαιρετική στιγμή. Οι γηπεδούχοι δεν επέτρεπαν στους “κανονιέρηδες” να δημιουργήσουν και τους έβαζαν πολύ δύσκολα, ενώ όλα έγιναν πολύ πιο ζόρικα στο 30′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νόργουντ, ο Ο’Κόνελ έπιασε την κεφαλιά και ο Μουσέ με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι ποδοσφαιριστές του Έμερι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις, ο Τζάκα έπιασε ένα τρομερό σουτ, όμως ο Χέντερσον απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Άρσεναλ μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και πίεσε για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Ο Τζάκα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Θεμπάγιος έπιασε το σουτ στην κίνηση, χωρίς όμως αρκετή δύναμη για να την στείλει στα δίχτυα. Η Σέφιλντ απάντησε άμεσα και απείλησε δύο φορές με εντυπωσιακά σουτ του Φλεκ, όμως και τις δύο φορές ο Λένο ήταν εκεί για να σταματήσει την προσπάθεια του αντιπάλου του. Ο Πεπέ αποτελούσε την αιχμή του δόρατος των φιλοξενούμενων, όμως ο Χέντερσον ήταν σε ετοιμότητα για να του πει “όχι” σε αντίστοιχες ευκαιρίες. Οι “κανονιέρηδες” πίεσαν αρκετά στα τελευταία λεπτά, αλλά οι γηπεδούχοι λειτουργούσαν υποδειγματικά ανασταλτικά και σταματούσαν κάθε προσπάθεια των αντιπάλων. Οι δυνατές μονομαχίες δεν έλειψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως το αποτέλεσμα έμεινε ίδιο και η Σέφιλντ πανηγύρισε μία τεράστια νίκη.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Μπάσαμ, Έγκαν, Ο’Κόνελ, Μπάλντοκ, Λούντστραμ, Νόργουντ (85′ ΜακΜπέρνι), Φλεκ, Στίβενς, ΜακΓκόλντρικ (78′ Φρίμαν), Μουσέ (56′ Σαρπ).
Άρσεναλ: Λένο, Τσέιμπερς, Παπασταθόπουλος, Νταβίντ Λουίζ, Κολάσινατς, Γκεντουζί, Τσάκα (69′ Λακαζέτ), Πεπέ (78′ Μαρτινέλι), Γουίλοκ (46′ Θεμπάγιος), Σακά, Ομπαμεγιάνγκ.