Το ΝΒΑ έχει καταλήξει στο σχέδιο του και περιμένει την τελική έγκριση, με το πρόγραμμα πάντως να μην είναι εύκολο για τις ομάδες.

Όπως όλα δείχνουν το ΝΒΑ πάει για συνέχεια, αλλά τίποτα δεν είναι απλό σε αυτό το πλάνο. Η λίγκα ανακοίνωσε την σκέψη της με 22 ομάδες, όλες σε ένα μέρος και συνεχόμενα παιχνίδια ώστε να ξεκινήσει η δράση 31 Ιουλίου και να τελειώσει 12 Οκτώβρη.

Σε 73 ημέρες η λίγκα πρέπει να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια και φυσικά να γίνουν κανονικά τα playoffs και οι Τελικοί. Υπήρξε η σκέψη οι πρώτοι γύροι να γίνουν Best of 5, αλλά κάτι τέτοιο δεν πέρασε και πάμε σε ένα πρόγραμμα που τουλάχιστον στα playoffs θα είναι αυτό που έχουμε μάθει.

Αυτό σημαίνει ότι μετά από απραξία σχεδόν 4 μηνών, οι ομάδες μέσα σε 73 ημέρες, μπορούν να παίξουν μέχρι και 36 παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι θα παίζουν μέρα παρά μέρα παιχνίδια στην ένταση των playoffs και αυτό θα γίνει για δύο γεμάτους μήνες.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που υπάρχουν, αφού η πίεση που θα δεχτούν οι παίκτες θα είναι τεράστια και ειδικά στις ομάδες που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν, αλλά είναι τεράστια και η πίεση για να τελειώσει η σεζόν. Υπάρχει ρίσκο σε αυτό που πάει να κάνει το ΝΒΑ, είναι αδύνατον να κάνουν κάτι ώστε να μην υπάρχει και μένει να δούμε τελικά πως θα πάει όλο αυτό.