ΝτελφίνοΟ Κάρλος Ντελφίνο ξεκαθάρισε πως. παρ’ ότι πρώην NBAer, δεν αντέχει να δει ολόκληρο αγώνα, ενώ προτιμά να παρακολουθήσει μία ομάδα του Ομπράντοβιτς, παρά του Πόποβιτς.

Ο πρώην NBAer και μέλος της σπουδαίας εθνικής Αργεντινής που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το χάλκινο στη διοργάνωση του Πεκίνου θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ιταλία.

Μετά την Τορίνο (2018-19) και τη Φορτιτούντο (2019), πλέον θα φοράει τη φανέλα της Πέζαρο που ανακοίνωσε επισήμως την απόκτηση του τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Ντελφίνο παραχώρησε συνέντευξη στον Αργεντινό δημοσιογράφο Κάρλος Αλταμιρανό όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να δω ολόκληρο έναν αγώνα NBA! Πάντα το έλεγα, ακόμα κι όταν έπαιζα εκεί! Για μένα, τα πιο… αγνά και αυθεντικά παιχνίδια όπου τα καλάθια αξίζουν περισσότερο είναι αυτά των εθνικών ομάδων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Επίσης, ένας αγώνας στα playoffs της EuroLeague είναι καλύτερος».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Προτιμώ να δω μια ομάδα του Ομπράντοβιτς από μια ομάδα του Πόποβιτς. Ο αγώνας μπάσκετ στην Ευρώπη είναι ένας αγώνας σκάκι. Το NBA είναι περισσότερο θέαμα. Το έζησα, το απόλαυσα, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα αλλά μέχρι εκεί».

Ο Ντελφίνο αγωνίστηκε διαδοχικά στους Πίστονς, Ράπτορς, Μπακς και Ρόκετς, έχοντας 8.1 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μ.ό. σε 507 συμμετοχές στη regular season.