Η Ελλάδα ήταν απείθαρχή σ’άμυνα κι επίθεση και μοιραία γνώρισε την παρθενική της ήττα στα προκριματικά του Eurobasket 2022. Δήμιος για την εθνική μας ομάδα ήταν ο αλάνθαστος Μάρτινς Λάκσα με 19 πόντους (2/2 διπ., 4/4 τριπ., 1/1 βολ.), ενώ θετικοί ήταν και οι Μέιερς (13π.) και Μέγιερις (14π.). Ο Δημήτρης Αγραβάνης με 15 πόντους ήταν ο καλύτερος μας παίκτης, όμως δεν είχε τις ανάλογες βοήθειες και δυστυχώς ήρθε τ’αρνητικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο ημίχρονο αυτό που ξεχώριζε ήταν οι επιθέσεις και των δύο χωρών. Η Ελλάδα με τον Αγραβάνη πρωταγωνιστή, είχε πολλές ιδέες εκτελεστικά, όμως η άμυνα έμπαζε από παντού. Στην περιφέρεια οι διεθνείς μας κοίταζαν τους αντπάλους τους, ενώ οι ψηλοί αδυνατούσαν να καθαρίσουν τα ριμπάουντ. Ο Μάρτινς Λάκσα μας έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά, αφού ήταν άχαστος κυριολεκτικά, ενώ και ο Φρεϊμάνις δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα. Το 30-42 δεν ήταν διαφορά μη αναστρέψιμη, όμως η εικόνα της γαλανόλευκης ήταν κάκιστη.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, καθώς η Ελλάδα προσπαθούσε να μειώσει μέσω της επίθεσης. Οι Λετονοί φυσικά και δεν είπαν όχι στο δώρο των αντιπάλων τους και με τον γνωστό μας Μέιερς να κάνει θραύση η διψήφια διαφορά παρέμενε αναλλοίωτη. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος η αλήθεια είναι πως έμοιαζε μπερδεμένος κια δυνατούσε να γίνει επιδραστικός στην αναμέτρηση. Πολύ άναρχο το παιχνίδι της επίσημης αγαπημένης και μοιρά ήρθε ή ήττα από ένα ανώτερο σύνολο. Η Λετονία δίκαια πήρε τη νίκη (66-77) στην τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Eurobasket 2022 κι είναι βέβαιο πως θα παλέψει, για να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 30-42, 50-64, 66-77