Στην καθιερωμένη πλέον ανάλυση των επίμαχων φάσεων κάθε αγωνιστικής, ο Κλάτενμπεργκ μίλησε για το ντέρμπι της Τούμπας, τονίζοντας πως ο Αϊτόρ θα έπρεπε ν’ αποβληθεί για το μαρκάρισμά του στον Γιαννούλη, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση με τον Ισπανό για την οποία διαμαρτύρεται το Τριφύλλι.

Επικίνδυνο και όχι ριψοκίνδυνο όπως χαρακτηρίστηκε από τη διαιτητική ομάδα, χαρακτήρισε το μαρκάρισμα του Αϊτόρ στον Γιαννούλη, στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για τις φάσεις της 13ης αγωνιστικής, προσθέτωντας ότι είναι κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα.

“Η ΚΕΔ θεωρεί ότι αυτό το μαρκάρισμα θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα καθώς πρόκειται για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Ο παίκτης έρχεται με ταχύτητα και έχει τεντωμένο το πόδι του έχοντας ελάχιστες πιθανοτητες να παίξει τη μπάλα” αναφέρει μεταξύ άλλων, ο αρχιδιαιτητής.

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Αϊτόρ στο 39′ από τον Γιαννούλη, σημειώνει ότι “Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση καθώς ο επιτιθέμενος βλέπει τον αμυνόμενο όταν οι δύο παίκτες τρέχουν προς την μπάλα και επιβραδύνει χρησιμοποιώντας το σώμα του για να μπλοκάρει τον αμυνόμενο και να δημιουργήσει μια επαφή προσπαθώντας να κερδίσει πέναλτι. Επίσης οι ενέργειες του επιτιθέμενου κατά την πρώτη δεν είναι συμβατές με μια απροσδόκητη επαφή διότι έχει και τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι του ενώ και το σώμα του περιστρέφεται μαζί με τα πόδια τα οποία καταρρέουν Όταν ένας ποδοσφαιριστής δέχεται μια απρόσμενη επαφή, χρησιμοποιεί τα χέρια του με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί από την επερχόμενη πτώση αντί να τα κινεί πάνω από το κεφάλι του Επίσης, η ΚΕΔ θεωρεί ότι ο επιτιθέμενος δεν έχει πρόθεση να παίξει τη μπάλα”.