Οι Φοίνιξ Σανς δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν max συμβόλαιο τον ΝτιΆντρε Έιτον, με τις συζητήσεις πλέον να ξεκινούν από μηδενική βάση.

Μπορεί ο Έιτον να δήλωσε την επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα της Αριζόνα, δύσκολα όμως αυτό θα συμβεί με τους όρους που ο ίδιος επιθυμεί. Ο σέντερ από τις Μπαχάμες έχει δυνατότητα υπογραφής νέου συμβολαίου πενταετούς διάρκειας και ύψους 172,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο κλιμακωτά θα μπορούσε να φτάσει και τα 207 εκατομμύρια. Οι Σανς, ωστόσο, δεν προτίθενται να φτάσουν σε αυτά τα νούμερα επομένως στην 18η Οκτωβρίου θα λήξει η προοπτική υπογραφής rookie επέκτασης για τον άσο της ομάδας του Κρις Πολ.

Όπως τονίζεται στο ESPN, η διοίκηση των Σανς δεν αξιολογεί με τόσο μεγάλο ποσό τον Έιτον, οπότε θέλει να διαπραγματευτεί μαζί του από διαφορετική βάση. Εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ο Έιτον θα γίνει restricted free agent το προσεχές καλοκαίρι με την ομάδα του Μόντι Ουίλιαμς να έχει την δυνατότητα να ματσάρει οποιαδήποτε προσφορά δεχτεί ο παίκτης. Την τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ ο Έιτον είχε 14,4 πόντους, 10,5 ριμπάουντ και 1,2 κοψίματα λατά μέσο όρο συμβάλλοντας στην παρουσία των Σανς έως και τους τελικούς.