Σ’ένα ματς για πολύ γερά νεύρα,  ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του εντός έδρας ήττα στη φετινή Euroleague, με σκορ 72-76. Ο Ερυθρός Αστέρας με κορυφαίους τους Ντόμπριτς  (14π.) και Κάλινιτς (12π.), πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό και πλέον μπαίνει για τα καλά στην υπόθεση-πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Για τους Πειραιώτες που έπεσαν στο 12-8 και δεν έχουν κανεί σεφτέ στην Ευρώπη, με το νέο έτος ο Βεζένκοφ με 20 πόντους ήταν εξαιρετικός, όμως δεν είχε τις ανάλογες βοήθειες από τους συμπαίκτες του.

Πολύ σκληρό ήταν το πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες. Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε με μεγαλύτερη ζέση στο παιχνίδι, με τους Ουόλτερς και Ουάιτ να δείχνουν ορεξάτοι και αποτελεσματικοί. Το 10-20 που έγινε με καλάθι του Ντόμπριτς, ανάγκσσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ. Οι παίκτες με πρωταγωνιστές τους Βεζένκοφ, Φαλ και Νόρσεϊ έφεραν το ματς στα ίσα και το 21-22 ήταν λουκούμι για τους Πειραιώτες.

Στη δεύτερη περίοδο ο αγώνας έγινε άτεχνος, τ’άστοχα σουτ διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο, όμως οι πινελιές των Μάρτιν και Έισι, βοήθησαν τον Ολυμπιακό να μένει κοντά στο σκορ. Οι Σέρβοι επέμεναν πολύ στυο τρίποντο, αυτό δεν τους έβγαινε κι αν ο Σλούκας δεν αποζητούσε με το ζόρι, να κερδίσει φάουλ, τότε οι Πειραιώτες θα είχαν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, μπροστά στο σκορ (36-37).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε, όπως ακριβώς το πρώτο. Ο Ολυμπιακός μπήκε κοιμισμένος, έκανε εύκολα λάθη, με τον Ερυθρό Αστέρα να εκμεταλλεύεται το μέγεθός του. Το 42-50 που γράφτηκε με καλάθι του Κούζμιτς, δεν έλεγε πολλά, αφού ο Βεζένκοφ ήταν αλάνθαστος έξω από την περίμετρο των 6.75 και η μείωση του σκορ (46-50), ανάγκασε τον Ράντονιτς να τα πει λίγο με τους παίκτες του. Τελικά δύο μεγάλα τρίποντα, έδωσαν ανάσα στους φιλοξενούμενους, που είδαν τον Φαλ να βάζει τον Ζίρμπες μέσα στα καλάθια.

Ο Σλούκας προσπαθούσε να βρει τον εαυτό του, όμως φαινόταν πως δεν βρισκόταν σε καλή εκτελεστικά βραδιά. Ο Ολυμπιακός βιαζόταν να γυρίσει το παιχνίδι, τα τρίποντα του Βεζένκοφ, δεν έβρισκαν στόχο, και τα λάθη, έκαναν τον Ερυθρό Αστέρα να είναι μπροστά με 57-65. O Λαρεντζάκης και ο Σλούκας έδωσαν πνοή με δύσκολα καλάθια, η άμυνα λειτούργησε και το 65-66, μας προϊδέαζε για φινάλε-θρίλερ. Δυστυχώς ο Αστέρας, βρήκε λύσεις, είτε από επιθετικά ριμπάουντ, είτε από ποστ παιχνίδι και πήρε το τρίτο του διπλό τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη Euroleague. Το τελικά 72-76 είναι δίκαιο και πλέον η υπόθεση τετράδα, γίνεται γρίφος για δυνατούς λύτες.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-37, 52-56, 72-76