Ο Ζάιον Γουίλιαμσον θα μείνει στους Πέλικανς για πέντε ακόμη χρόνια και ένα τεράστιο συμβόλαιο, αρκεί να προσέχει τα κιλά του, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου.

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον υπέγραψε πενταετές max συμβόλαιο 193 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Πέλικαν ς νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το οποίο θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 231 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο για να διασφαλίσει την επένδυσή της η ομάδα της Νέας Ορλεάνης θέτει κάποιους όρους που έχουν να κάνουν με το… αμαρτωλό παρελθόν του παίκτη σχετικά με τη σωματική του κατάσταση.
Στο συμβόλαιο ορίζεται ότι ο δυναμικός φόργουορντ πρέπει να ζυγίζει κάτω από 133 κιλά περιοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ θα παρακολουθείται και το ποσοστό σωματικού του λίπους. Εάν ο Γουίλιαμσον «γείρει τη ζυγαριά», το ποσό των εγγυημένων χρημάτων στο συμβόλαιό του μπορεί να μειωθεί σημαντικά.
Όποιος έχει παρακολουθήσει την επαγγελματική σταδιοδρομία του Γουίλιαμσον μέχρι στιγμής μπορεί πιθανώς να καταλάβει γιατί οι Πέλικανς θα το έκαναν αυτό. Το βάρος και η προετοιμασία του 22χρονου ήταν σημαντικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου ξεπερνούσε τα 136 κιλά. Ακόμη και με τα 128 κιλά του, ο Γουίλιαμσον είναι μεταξύ των πέντε βαρύτερων παικτών στο ΝΒΑ.
Ο 22 χρόνος φόργουορντ έχει υποστεί αρκετούς τραυματισμούς από τότε που μπήκε στο ΝΒΑ και μάλλον το βάρος του έπαιξε ρόλο για αυτό. Στην πρώτη σεζόν έχασε 44 αγώνες αφού χτύπησε τον πλάγιο μηνίσκο στο δεξί του γόνατο, ενώ έχασε όλη την περασμένη σεζόν με σπασμένο μετατάρσιο στο δεξί του πόδι.
Ο ίδιος φαίνεται να γνωρίζει αρκετά αυτά τα ζητήματα, καθώς πλέον συνεργάζεται με έναν προσωπικό γυμναστή και ιδιωτικό σεφ για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και τη διατροφή του.
Οι Πέλικανς πιστεύουν στον Γουίλιαμσον γι’ αυτό και του προσέφεραν το max συμβόλαιο αφού θα μπορούσε εύκολα να τους ανταμείψει τα επόμενα χρόνια, εφόσον είναι υγιής. Την σεζόν 2020-2021 είχε μέσο όρο 25,7 πόντους, 7,2 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ.