Η Παρτίζαν κάνει τα πάντα για την Εθνική Σερβίας, όμως παράλληλα βάζει εμπόδια στους υπόλοιπους διεθνείς της και κατά συνέπεια στις άλλες ομάδες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το θέμα με Μάνταρ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Η είδηση που αφορά στον Γιαν Μαντάρ μπορεί να έχει προέκταση και στην. Εθνική μας ομάδα μπάσκετ. Η άρνηση της Παρτίζαν να αφήσει τον νεαρό γκαρντ να παίξει με την Εθνική Ισραήλ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Ισραήλ, όμως δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο μία συγκεκριμένη χώρα. Διότι το όχι της Παρτίζαν είναι προφανές ότι θα φτάσει και στον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Τη στιγμή, λοιπόν, που η Παρτίζαν δίνει στην Εθνική Σερβίας τους διεθνείς της και δεν τους υπολογίζει καν για το ματς της Πέμπτης (10/11) με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24), βάζει εμπόδια στους παίκτες των άλλων Εθνικών ομάδων. Αυτό δείχνει το όχι στον Γιαν Μάνταρ για να αγωνιστεί στην Εθνική Ισραήλ και είναι προφανές ότι θα συμβεί κάτι αντίστοιχο για τον Παπαπέτρου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι οριστικό και δεδομένο, αλλά δεν γίνεται η Παρτίζαν να αφήσει τον έναν παίκτη και να επιτρέψει σε κάποιον άλλον να φύγει. Αρα το πρόβλημα των Ισραηλινών θα έρθει και στην Ελλάδα και θα αφορά στον 28χρονο φόργουορντ.

Για αυτό προφανώς δεν υπάρχει και κάτι οριστικό ως προς την ενημέρωση από πλευράς Ομοσπονδίας, που στο συγκεκριμένο ζήτημα τηρεί σιγή ιχθύος.

Οπως και να έχει όμως, πρόκειται για αθέμιττο ανταγωνισμό από πλευράς Παρτίζαν και φυσικά επί του θέματος πρέπει να επιληφθεί η FIBA. Διότι με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει όφελος για συγκεκριμένες ομάδες. Και ίσως κάποιοι παίκτες να μην θέλουν να αγωνιστούν στα “παράθυρα” για να αποφύγουν την κόπωση, από την άλλη όμως δεν γίνεται η Παρτίζαν να δίνει όλους τους παίκτες της από την αρχή της εβδομάδας στην Εθνική Σερβίας και να χειρίζεται αλλιώς τα υπόλοιπα ζητήματα. Ειδικά όταν οι Σέρβοι βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Ελλάδας, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Και δεν είπε κανείς να αφήσει τον Μάνταρ (ή τον Παπαπέτρου) και να μην αγωνιστούν στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν θα υπάρχει δικαιολογία να βάλει στοπ για το παιχνίδια με της Παρασκευής (11/11) και της Δευτέρας (14/11) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου. Εν προκειμένω για την Ελλάδα, για τα ματς με Λετονία στο Ηράκλειο (11/11, 19.00, Novasports Prime και) και με Βέλγιο στο Μονς (14/11, 21.00, Novasports Prime και), όπου αν η Εθνική πάρει δύο νίκες θα βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.