Μια ακόμα γεμάτη με μπάσκετ και θέαμα βραδιά έκλεισε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Άνετες νίκες για Καβαλίερς, Σέλτικς, Μάτζικ και Ράπτορς.

Μάτζικ-Νετς 119-106

Μπορεί ο Μίκαλ Μπρίτζες να έκανε πράγματα και θαύματα για τους Νετς έχοντας 44 πόντους με 13/22 εντός παιδιάς και 12/12 βολές ωστόσο δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας στο Ορλάντο. Μια ήττα που την κράτησε στο 40-35, έχοντας πλέον, το ίδιο ρεκόρ με τους Μαϊάμι Χιτ ισοβαθμώντας στην 6η θέση που οδηγεί στα απευθείας play-offs. Ο Κόουλ Άντονι με 21 πόντους έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στην ομάδα του Μπρούκλιν ενώ οι Φραντζ Βάγκνερ και Γουέντελ Κάρτερ πέτυχαν από 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Χοκς-Γκρίζλις 119-123

Έχουν πάρει φόρα και δεν λένε να σταματήσουν οι Μέμφις Γκρίζλις! Αισίως έφτασαν τις 6 σερί νίκες και πλησίασαν τους πρωτοπόρους της Δύσης, Ντένβερ Νάγκετς στις 3 νίκες έχοντας απομείνει οκτώ ματς έως το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο Τζα Μοράντ είχε 27 πόντους με 9/17 εντός παιδιάς και 9/11 βολές, ενώ ο Ντεσμόντ Μπέιν είχε 25 πόντους με 3/6 τρίποντα. «Γεμάτο» ματς από τον Τζάκσον Τζούνιορ με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 τάπες και 3 κλεψίματα. Για τους Χοκς ο Γιανγκ είχε 28 πόντους και 10 ασίστ ενώ ο Καπέλα 18 πόντους και 16 ριμπαόυντ.

Ράπτορς-Γουίζαρντς 114-104

Οι Τορόντο Ράπτορς πέτυχαν μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για το play-in tournament. Βέβαια μπορεί να «έπιασαν» τους Ατλάντα Χοκς στο 37-38 ωστόσο υστερούν στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Παρόλα αυτά παραμένουν «γερά» στο… κόλπο χάρη στο δίδυμο των Ανουνόμπι και ΒανΒλιτ οι οποίοι πέτυχαν από 29 και 28 πόντους αντίστοιχα έχοντας στο σύνολο 9/19 τρίποντα. Πολύ δύσκολα έγιναν τα πράγματα για τους Γουίζαρντς οι οποίοι έμειναν στο 33-42 και απέχουν 3.5 ματς από το play-in. Ο Πορζίνγκις είχε 27 πόντους για την ομάδα της Γουάσινγκτον.

Σέλτικς-Σπερς 137-93

Ο Τζέιλεν Μπράουν έπαιξε και για τον τραυματία Τέιτουμ και οι Σέλτικς διέλευσαν τους Σπερς στη Βοστόνη με 137-93.

Η αλήθεια είναι ότι οι Σέλτικς δεν προλαβαίνουν τους Μπακς. Τουλάχιστον πρακτικά. Και ειδικά με την φόρα που έχει πάρει το Μιλγουόκι. Παρόλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι θέλοντας να διασφαλίσουν (τουλάχιστον) την 2η θέση έχοντας ήδη επτά νίκες στα εννέα τελευταία ματς.

«Θύμα» τους αυτήν την φορά οι αδιάφοροι Σαν Αντόνιο Σπερς τους οποίους και συνέτριψαν στο «TD Garden» χάρη στον εξαιρετικό Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος κάλυψε και το «κενό» του τραυματία Τζέισον Τέιτουμ. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε 36 λεπτά και μέτρησε 41 πόντους με 16/19 δίποντα, 2/10 τρίποντα, 3/5 βολές, 13 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον είχε από τη πλευρά του άλλους 20 πόντους, 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ ενώ ακολουθησαν οι Ντέρικ Γουάιτ με 19 πόντους (4/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Μάρκους Σμαρτ (13π.) και Ρόμπερτ Γουίλιαμς (11π.)

Για τους αδιάφορους Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς, οι Ζακ Κόλινς και Μαλάκι Μπράνχαμ είχαν από 21 και 15 πόντους αντίστοχα.

Γουόριορς-Τίμπεργουλβς 96-99

Ο Καρλ Άντονι Τάουνς έχει επιστρέψει… δριμύτερος στην ενεργό δράση, κάτι που απέδειξε και στο Σαν Φρανσίσκο καθώς με δικό του clutch τρίποντο, οι Τϊμπεργουλβς επικράτησνα εκτός έδρας των Γουόριορς με 99-96.

Νέα δεδομένα έβαλαν οι Τίμπεργουλβς στη μάχη για τα play-offs και το play-in tournament μετά το «διπλό» στο «Chase Center» του Σαν Φρανσίσκο. Με αυτή τη νίκη η Μινεσότα πλησίασε τους Γουόριορς στο μισό… παιχνίδι από την 6η θέση βάζοντας «φωτιά» για τη συνέχεια.

Ο Καρλ Άντονι Τάουνς με τρίποντο στα 11” πριν από το τέλος και έχοντας εκμεταλλευτεί το ανόητο λάθος του Ντρέιμοντ Γκριν μετά το κλέψιμο του συμπαίκτη του, Κάιλ Άντερσον, έστειλε τους «Λύκους» στο 38-37 ενώ το Γκόλντεν Στέιτ έμεινε στο 39-37. Ο ΚΑΤ είχε συνολικά 14 πόντους με 4/9 τρίποντα και ουσιαστικά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα που είχε φτιάξει ο εξαιρετικός Ναζ Ριντ με 23 πόντους και 10/17 εντος παιδιάς.

Ο Γκομπέρ είχε double double με 10 πόντους και 18 ριμπάουντ ενώ ακολούθησαν οι Έντουαρντς (13π.), Άντερσον (12π., 10ριμπ., 7ασ.) και Κόνλεϊ (12π., 4/9τρ.)

Για τους Γουόριορς πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζόρνταν Πουλ με 27 πόντους και 3/8 τρίποντα, ενώ ο Στεφ Κάρι (που αστόχησε σε δύσκολο buzzer beater ισοφάρισης) μέτρησε 20 πόντους (4/13τρ.) και ο Κλέι Τόμπσον άλλους 15 πόντους (5/11τρ.)

Μπλέιζερς-Θάντερ 112-118

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ ήταν και πάλι ηγετικός για τους Θάντερ και τους οδήγησε στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στους Μπλέιζερς (118-1120 με την οποία βρέθηκαν ακόμα πιο κοντά στο play-in tournament.

Μετά τις δύο σερί ήττες στο Λος Άντζελες από Κλίπερς και Λέικερς, η ομάδα της Οκλαχόμα επέστρεψε στις νίκες καθώς πέρασε από το Όρεγκον κόντρα στους ελλιπέστατους Μπλέιζερς. Μια νίκη που την κρατάει στο κόλπο του play-in ενώ της δίνει τη δυνατότητα να ρίχνει και κλεφτές ματιές πιο ψηλά σε πιθανά… στραβοπατήματα των υπολοίπων ομάδων πυο προηγούνται.

Άλλωστε οι διαφορές στη Δύσης είναι ελάχιστες και από τη μια μέρα στην άλλη μια ομάδα που βρίσκεται στα play-offs να βρεθεί σε επικίνδυνη θέση (σ.σ. όπως οι Μάβερικς για παράδειγμα). Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ είναι αποφασισμένος να ηγηθεί ώστε να διεκδικήσει όσες πιθανότητες αναλογούν στην ομάδα του για το καλύτερο δυνατόν. Αυτή τη φορά είχε 31 πόντους με 9/16 δίποντα, 13/15 βολές, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ.

Εξαιρετικός ήταν ο Γκίντεϊ που έκανε τα πάντα στο παρκέ με 17 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ ενώ ο απίθανος rookie Τζέιλεν Γουίλιαμς μέτρησε άλλους 23 πόντους με 9/14 εντός παιδιάς, 5 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες. Τέλος πολύ καλή δουλειά από τον Αϊζάια Τζο, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και πρόσφερε 20 πόντους με 5/10 τρίποντα.

Από τους Μπλέιζερς απουσίαζαν οι Ντέιμιαν Λίλαρντ, Γιουσούφ Νούρκιτς, Τζέραμι Γκραντ και Άνφερνι Σάιμονς! Ο Σέντον Σαρπ με 29 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ενώ ο Νασίρ Λιτλ είχε άλλους 28 πόντους.

Καβαλίερς-Ρόκετς 108-91

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επικράτησαν εύκολα των Χιούστον Ρόκετς με 108-91 και έγιναν η 4η ομάδα από την Ανατολική Περιφέρεια που «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στα play-offs.

Ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί. Άλλωστε οι Καβς δεν πήγαιναν μόνο για τα play-offs αλλά στοχεύουν και στο πλεονέκτημα της έδρας. Παρόλα αυτά στην αναμέτρηση με τους Ρόκετς συνέβη το… αναμενόμενο και η ομάδα του Κλίβελαντ οριστικοποίησε τη παρουσία της στην postseason.

Απέναντι στους Χιούστον Ρόκετς δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Μπορεί στην 3η περίοδο να είδε τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν 37 πόντους ωστόσο στο 4ο και τελευταίο 12λεπτο τους… περιόρισαν σε μόλις 11π. και «καθάρισαν» με την υπόθεση της νίκης. Ο Τζάρετ Άλεν είχε ένα «γεμάτο» double double με 24 πόντους (8/11δίπ., 8/8β.) και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Ντόνοβαν Μίτσελ μέτρησε 22 πόντους με 4/9 τρίποντα και 5 ριμπάουντ.

Βέβαια τα χαμόγελα επισκίασε ο τραυματισμός του Άιζακ Οκόρο στο αριστερό γόνατο στην 1η περίοδο, ο ήρωας με το buzzer beater τρίποντο νίκης στο ματς με τους Νετς. Ο Έβαν Μόμπλεϊ με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ο Ντάριους Γκαρλαντ με 17 πόντους και 8 ασίστ ήταν επίσης οι παίκτες των Καβς που έβαλαν το λιθαράκι τους σε αυτό το ματς.

Για λογαριασμό του Χιούστον, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέιλεν Γκριν με 30 πόντους και 5/11 τρίποντα, ενώ οι Μάρτιν Τζούνιορ και Σμιθ Τζούνιορ πρόσθεσαν από 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.