Η ΑΕΚ έστειλε επιστολή προς τα θεσμικά όργανα με σκοπό να επιστρέψει στις προπονήσεις, ενόψει των ευρωπαϊκών της αναμετρήσεων.

Μεγάλο θέμα δημιουργείται με τις προπονήσεις των ερασιτεχνικών ομάδων που έχουν μπροστά τους ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Οι ομάδες του Υδραϊκού και της Βουλιαγμένης στο πόλο ανδρών πάνε να δώσουν προκριματικούς αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς προπονήσεις.

Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο χάντμπολ. Η ομάδα του Διομήδη Άργους αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το EHF Cup αφού η η ομάδα δεν προπονήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων. Έτσι η Αντάλιασπορ προκρίθηκε χωρίς αγώνα στον τρίτο γύρο.

Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έχει και η ανδρική ομάδα της ΑΕΚ με τη συμμετοχή της να ξεκινά από το τρίτο γύρο στις 12-13 Δεκεμβρίου. Η Ένωση έχει υψηλές φιλοδοξίες φέτος και η διοίκηση της ομάδας έστειλε επιστολή στους Υφυπουργούς Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας Λευτέρη Αυγενάκη και Νίκο Χαρδαλιά αντίστοιχα, με την οποία ζητούν την επιστροφή στις προπονήσεις εν όψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.

Η Ένωση ζητά την επιστροφή της στο γήπεδο με το πρωτόκολλο που θα της υποδειχθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τις δαπάνες που θα απαιτηθούν για τον τακτικό έλεγχο με τεστ των αθλητών και των προπονητών.