Σε κατάσταση διάλυσης ο ελληνικός αθλητισμός. Μετά το μπάσκετ, το βόλεϊ, τη Super League 1 και 2, η Ομοσπονδία Γυμναστικής απειλείται με λουκέτο. Τι αναφέρει στις δυο (αναπάντητες) επιστολές της προς τον Αυγενάκη.

Πολύ κοντά στην αναστολή των εγχώριων διοργανώσεων, αλλά και την ακύρωση συμμετοχών στους διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, βρίσκονται οι ιθύνοντες της Ε. Γ. Ο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καθιστούν σαφές ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει και τον σχεδιασμό στον οποίο έχουν προχωρήσει, εξαιτίας των αιφνιδιαστικών ανακοινώσεων (31/7) για νέα οικονομικά δεδομένα.

Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, να περικόψει απροειδοποίητα το ποσό της τακτικής επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία, βάσει του προγράμματος «ΧΙΛΩΝ», οδηγεί σε σκέψεις «λουκέτου» την Ομοσπονδία των Ολυμπιονικών, των έξι ολυμπιακών αθλημάτων και τριών μη ολυμπιακών. Η μείωση της τακτικής επιχορήγησης κατά 291,517,00€ είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με τις μειώσεις που έγιναν σε Ομοσπονδίες ανάλογου επιπέδου με την ΕΓΟ! Το ποσό των 950.000,00 ευρώ «ψαλιδίστηκε» στις 658.483,00 ευρώ !!!

Σχετικά δε, με την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τη φορολογία του Στοιχήματος και το ποσό των 472.819,00€ που έλαβε η Ομοσπονδία στις 2/6/2022, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ότι η χρηματοδότηση αυτή θα συμψηφισθεί στο ποσό της τακτικής επιχορήγησης!

Η διοίκηση της Ε.Γ.Ο., με βάση το ποσό της επιχορήγησης το 2021 και τη χρηματοδότηση από το Στοίχημα, προχώρησε σε σχεδιασμό, αναφορικά με τα ολυμπιακά αθλήματα, για συμμετοχή σε αγώνες και προπονητικά καμπ στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, δεδομένου μάλιστα ότι το 2022 είναι το πρώτο έτος εφαρμογής των κριτηρίων πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία τόσο για τη δυνατότητα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών, με τη συμμετοχή του Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, στο Μόναχο, σε λίγες ημέρες, αλλά και τη συμμετοχή στα παγκόσμια πρωταθλήματα που ακολουθούν για τη Ρυθμική Γυμναστική,το Τραμπολίνο και το Παρκούρ.

Παράλληλα οι άνθρωποι της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ζητούν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, στο πλαίσιο της διαφάνειας, τη δημοσιοποίηση της αξιολόγησης όλων των ομοσπονδιών από το πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ» βάσει του οποίου ορίζεται το ύψος της τακτικής επιχορήγησης της κάθε αθλητικής Ομοσπονδίας.