Ο Λιούις Χάμιλτον προσπάθησε να εξασφαλίσει επιπρόσθετα και το μπόνους του ενός βαθμού για τον ταχύτερο γύρο, όμως δεν τα κατάφερε. Ωστόσο δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με την πρώτη εφετινή νίκη του στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Βρετανός φημίζεται για την τελειομανία του και προσπαθεί να κερδίσει το μάξιμουμ από κάθε αγώνα. Εξαίρεση δεν απετέλεσε ούτε το Γκραν Πρι Στυρίας, όπου ο Χάμιλτον δεν αρκέστηκε στη βέβαια νίκη του που είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τους πρώτους γύρους. Αντίθετα επιδίωξε να κερδίσει και το μπόνους του ενός πρόσθετου βαθμού για τον οδηγό της πρώτης δεκάδας που θα πετύχει τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα. Ωστόσο δεν είχε καμία τύχη απέναντι στον Κάρλος Σάινθ, που πρόλαβε και άλλαξε προς το τέλος τα ελαστικά του και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Χάμιλτον, «προσπάθησα να πετύχω τον ταχύτερο γύρο, όμως έτρεχα με ελαστικά μέσης γόμας επί 40 γύρους. Γι αυτό και δεν είχα καμία τύχη». Ο Βρετανός δεν φάνηκε όμως αχάριστος, αλλά ευχαρίστησε πριν απ΄ όλους την ομάδα του για το καταπληκτικό του αυτοκίνητο ενώ συμπλήρωσε τα εξής: «Όλα εντάξει. Είμαι τόσο ευγνώμων, που βρίσκομαι πάλι στην πρώτη θέση».