Η Εθνική Χάντμπολ εξασφάλισε την παρουσία της στη δεύτερη φάση των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε του Κοσόβου με 26-25.

Αυτή είναι η πρώτη πρόκριση που παίρνει η γαλανόλευκη, μέσα από τη διαδικασία ομίλου, μετά οκτώ χρόνια. Τότε ήταν για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2015, με τη διαδρομή να σταματάει στα μπαράζ με την τότε ΠΓΔΜ.

Απέναντι στο Κόσοβο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέτυχε την τέταρτη νίκη σε ισάριθμούς αγώνες στον προκριματικό όμιλο, εξασφάλισε μαθηματικά μία από τις δύο πρώτες θέσεις, και στους δύο αγώνες που απομένουν (Πέμπτη με Βέλγιο εντός, Κυριακή με Τουρκία εκτός), θα διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο. Πρωτιά, που παίζει ρόλο στις επερχόμενες κληρώσεις και στο ranking.

Στον αγωνιστικό χώρο του γυμναστηρίου «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο, η Εθνική είχε εκρηκτικό ξεκίνημα, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο μέρος κόντρα στο Κόσοβο, ωστόσο η νίκη ήρθε με πολύ άγχος στο τέλος.

Ελλάδα – Κόσοβο 26-25 (ημίχρονο 14-9)

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Τερλέτσκι, Κωστακίδης 2, Τζωρτζίνης, Λιάπης 2, Μάλλιος 5, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 1, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 3, Δομπρής 1, Παπάζογλου, Κανδύλας 1, Παπαδιονυσίου 1, Κρητικός 2, Καλόμοιρος 4, Αραμπατζής 4.

Κόσοβο (Κερίμι): Μπαλκινόβτσι, Τζούπα, Ντεντάι 6, Ντ. Τχαιρουκάι 3, Τερζίκι, Μουσκολάι, Κούνι 5, Φεστίμ, Ντρ. Ταχιρουκάι 3, Σαμπάνι 2, Μουρσέλ, Ραμοσάι 1, Μουκόλι, ΓΚιούκα 3, Ζένα, Ζογκάι 2.

Διαιτητές: Γερλέτσκι – Λαμπούν (Πολωνία). Δίλεπτα: 6-5. Πέναλτι: 3/4-3/4