Η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου αποφάσισε και ανακοίνωσε την ακύρωση του παγκοσμίου κυπέλλου καταδύσεων (18-23/4).

Το μίτινγκ ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Τόκιο. Ο αγώνας αυτός θα λειτουργούσε ως test event, αλλά παράλληλα θα έδινε και τις τελευταίες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η διεθνής ομοσπονδία επιρρίπτει την ευθύνη της ακύρωσης στους Ιάπωνες διοργανωτές, τους οποίους κατηγορεί ότι «δεν έλαβαν τα μέτρα που ήταν απαραίτητα για μία επιτυχή και δίκαιη διοργάνωση». Σε επιστολή που απέστειλε στις εθνικές ομοσπονδίες, η FINA υποστηρίζει ότι οι διοργανωτές δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για την υγεία και την προστασία των αθλητών που θα συμμετείχαν στο μίτινγκ.

Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν προβλήματα με την έκδοση βίζα από τις πρεσβείες της Ιαπωνίας σε αρκετές χώρες, ότι οι διοργανωτές ζητούν από τη FINA να καλύψει το κόστος των επιπλέον μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού και ότι η θέσπιση υποχρεωτικής τριήμερης καραντίνας δημιουργεί προβλήματα στις αποστολές που είχαν ήδη προχωρήσει σε κρατήσεις.

Στο προ-ολυμπιακό μίτινγκ του Τόκιο επρόκειτο να συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς οι Νίκος Μόλβαλης, Θάνος Τσιρίκος και Θεόφιλος Αυθίνος.