Στην Αθήνα επέστρεψε πριν λίγη ώρα ο ασημένιο παγκόσμιος πρωταθλητής Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής το περασμένο Σάββατο κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας επέστρεψε μαζί με τον προπονητή του Άκη Οικονόμου, τον αρχιπροπονητή της ΚΟΕ Νίκο Γέμελο, τον Απόστολο Χρήστου και τους υπόλοιπους κολυμβητές και κολυμβήτριες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη διοργάνωση.

Τους αθλητές και τους προπονητές υποδέχθηκαν από πλευράς ΚΟΕ, ο Α’ αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Σαρακατσάνης, το μέλος του ΔΣ Άννα Μαρκοπούλου, ο τεχνικός σύμβουλος Κολύμβησης της ομοσπονδίας Χριστόδουλος Χούμας και ο συνεργάτης Νίκος Κραουνάκης αλλά και η πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς Δώρα Ιωαννίδου, στον οποίο ανήκει ο Κριστιάν.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, είχαμε πολύ καλή παρουσία με τελικούς, ημιτελικούς και όρια για τους Ολυμπιακούς. Με βοήθησε πολύ ότι πήγαμε νωρίτερα στην Κορέα. Ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Ήμουν αγχωμένος για να μπω στον τελικό, γιατί στο 50άρι ένα λάθος μπορεί να σε αφήσει έξω. Με το που μπήκα στον τελικό έφυγε το άγχος, μπήκα ήρεμος και ήρθε η δεύτερη θέση. Ο Κάλεμπ Ντρέσελ δεν είναι ανίκητος, έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη. Ναι, θέλω και μπορώ το Ολυμπιακό μετάλλιο», είπε ο 26χρονος κολυμβητής.

Ο Απόστολος Χρήστου είπε από την πλευρά του: «Το πρόσημο είναι θετικό. Υπάρχει πρόοδος, η κολύμβηση είναι πολύ δυνατή και πρέπει να έχει στήριξη από την Πολιτεία. Πρέπει να υπάρξει μία στροφή και από τους φιλάθλους στα ερασιτεχνικά αθλήματα που φέρνουν επιτυχίες». Ο Χρήστου ήταν φιναλίστ στα 50μ. ύπτιο και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του Άρη Γρηγοριάδη.

Ο προπονητής του Κριστιάν Γκολομέεβ, ο Άκης Οικονόμου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ξεκινήσαμε σαν αποστολή πολύ δυνατά, είχαμε μετά μερικά δύσκολα αποτελέσματα, αλλά καταφέραμε και το διαχειριστήκαμε ψυχολογικά. Η ελληνική κολύμβηση πρέπει να είναι πρωτοπόρος. Είναι δύσκολο, αλλά με μερικές αλλαγές είναι εφικτό. Πρέπει να δημιουργηθει μία βάση αθλητών, όπως έγινε το 2004. Να μη μείνουμε σε ένα μικρό πυρήνα αθλητών».

Εκ μέρους της ομοσπονδίας, ο Γιώργος Κατσαρός ζήτησε στήριξη από την Πολιτεία: «Εύχομαι η νέα πολιτική ηγεσία να πάρει το μήνυμα από τους αθλητές, να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και να μείνουν ανοιχτά όλο το χρόνο”.