Για «δικαίωση» μίλησε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, ο οποίος λίγο μετά τις υπογραφές για το γήπεδο του Βοτανικού μίλησε με περηφάνια για το νέο έργο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά τις υπογραφές έχουν ως εξής: «Είναι μία ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό. Ένα ιστορικό έργο μπαίνει στις ράγες, ουσιαστικά και με τις υπογραφές και είναι δεδομένο ότι στο τέλος αυτής της τριετίας που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το γήπεδο, ο Παναθηναϊκός θα έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο, το πιο σύγχρονο και το πιο λειτουργικό γήπεδο στην Ελλάδα.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε και τις μελέτες για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που κι αυτές θα αποτελούν ένα πρότυπο, που πιστεύω ότι ένα τέτοιο συγκρότημα δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Νομίζω ότι στο τέλος όταν ολοκληρωθούν αυτά τα έργα θα έχουμε δικαιωθεί για την προσπάθεια. Γιατί είναι μονόδρομος. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και στο ποδόσφαιρο και στον Ερασιτέχνη σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις.

Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να τις κάνουμε στην Λεωφόρο, οπότε ήταν ένας μονόδρομος και αυτή την στιγμή είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που ξέρουμε και με αυτά που θα δει ο κόσμος, ότι δικαιωθήκαμε απόλυτα.

Όπως είναι σημαντικό επίσης που και η ΚΑΕ πλέον έχει πάρει την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια και πλέον όλος ο Παναθηναϊκός έχει τον δικό του χώρο, τα δικά του γήπεδα, όπως γίνεται με τις μεγάλες ομάδες που οφείλουν να έχουν γήπεδα.».