Για τη νίκη-πρόκριση που θέλει να πάρει σήμερα η Εθνική ομάδα χάντμπολ μίλησε ο αρχηγός της, Χάρης Μάλλιος και επισήμανε πως αν μείνει πιστή στο πλάνο και έχει καθαρό μυαλό, θα το καταφέρει.

Σήμερα στις 18:10 στο Ισραήλ, η Εθνική μας ομάδα παίζει για την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση στα μπαράζ στο πλαίσιο της 6η και τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021.

Ο πλέι μέικερ της Εθνικής, Χάρης Μάλλιος ανέφερε πως αυτές οι νίκες χτίζουν μέταλλο, ευελπιστεί στην πρόκριση και τόνισε πως ο βασικός στόχος της ομάδα παραμένει η πρόκριση στο επόμενο Euro.

Ακόμα δήλωσε, πως η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και στο τέλος της ημέρας θα είναι ακόμα πιο περήφανος για τους συμπαίκτες του, καθώς θα έχει επιτευχθεί η πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη σημερινή αναμέτρηση:

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς σήμερα μέσα στο Ισραήλ. Το παιχνίδι νομίζω θα είναι οριακό, θα υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση και όποια ομάδα επιβάλλει το ρυθμό της, θα κερδίσει. Όπως είχα πει πριν λίγο καιρό, ανάμεσά μας θα παιζόταν η πρόκριση και έτσι και θα γίνει. Από την πλευρά μας είναι οριακό παιχνίδι, όχι ότι βέβαια τελειώνει κάτι. Όμως μπορεί να αρχίσει κάτι πολύ όμορφο για αυτή τη νεανική ομάδα. Πάνω σε αυτό μπορούμε να χτίσουμε, για αυτό ευελπιστώ θα πάρουμε τη νίκη-πρόκριση, η οποία θα μας βάλει σε τροχιά play-off, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Από εκεί και πέρα ο βασικός μας στόχος παραμένει του χρόνου το Euro, αλλά για να πάμε εκεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, θα πρέπει να πάρουμε τη νίκη».

Για το ότι η Εθνική προκρίνεται και με νίκη και με ισοπαλία:

«Πηγαίνουμε μόνο για τη νίκη. Είμαστε από την αρχή των προκριματικών στην πρώτη θέση και θέλω να πιστεύω ότι θα παραμείνουμε εκεί. Παίζουμε βέβαια για δύο αποτελέσματα, όμως στον αθλητισμό ποτέ δεν μπορείς να το σκέφτεσαι αυτό. Η νίκη είναι μονόδρομος για εμάς και για να χτίσει μέταλλο αυτή η ομάδα, πρέπει να αρχίζει να κερδίζει και εκτός έδρας σημαντικά ματς και να παίρνει προκρίσεις. Αυτό εύχομαι να γίνει σήμερα».

Για τα δυνατά σημεία τους σημεία, αλλά και για του Ισραήλ:

«Οι γηπεδούχοι είναι μια ομάδα που παίζει μια περίεργη, επιθετική άμυνα. Παίζει μέσα στην έδρα της και θα συναντήσουμε μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα. Έχει ένα πολύ φανατικό κοινό και νομίζω θα επηρεάσει αρκετά και τους διαιτητές. Εμείς παρόλα αυτά, πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, να έχουμε καθαρό μυαλό και να βγάλουμε απλά την ποιότητά μας στο γήπεδο. Εφόσον έχουμε αυτά τα στοιχεία, νομίζω θα έχουμε και τον πρώτο λόγο για τη νίκη-πρόκριση».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια έχει ένα φοβερά οικογενειακό κλίμα, που αποτυπώνεται και μέσα στο γήπεδο, για αυτό και βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Αυτό από μόνο του βέβαια δεν φτάνει. Για αυτό και νομίζω ήρθε η στιγμή να κάνει μια μεγάλη νίκη, όπως είπα, εκτός έδρας. Είμαι σίγουρος για τους συμπαίκτες μου, ότι θα παλέψουμε, θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και ευελπιστώ στο τέλος της ημέρας να είμαι ακόμα πιο περήφανος, απ’ ότι είμαι για αυτούς».

Για την επόμενη φάση:

«Υπάρχουν τα μπαράζ τον Απρίλιο, αλλά βήμα βήμα».