Ο Ισπανός είναι ενθουσιασμένος με τη συνεργασία της Aston Martin με τη Honda και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνίζεται και το 2026 στην F1.

Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα της Formula 1 στο Μονακό, έγινε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα στο σπορ. Οι Aston martin και Honda, ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν αρχής γενομένης από το 2026. Η ιαπωνική φίρμα θα παραμείνει στην F1 και μαζί με τους Βρετανούς, θέλουν να δημιουργήσουν μία νέα «super team».

Ο Φερνάντο Αλόνσο ρωτήθηκε σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία των δύο εταιρειών: «Είναι πολύ καλή είδηση για την ομάδα. Δείχνει την αποφασιστικότητα της Aston Martin να κερδίσει αγώνες και πρωταθλήματα μελλοντικά, να είναι ανεξάρτητη, να κατασκευάζουν τα δικά τους κιβώτια και ολόκληρο το μονοθέσιο. Είναι ο μόνος τρόπος να είναι μια ομάδα 100% σίγουρη πως έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγωνιστικού της πακέτου. Είναι ένα φοβερό σημάδι για την Aston Martin πως η θέληση για νίκες και διακρίσεις είναι εκεί».

Την προηγούμενη φορά που ο Αλόνσο οδηγούσε στη Formula 1 με κινητήρες Honda, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνιστώ και πάλι με τη Honda. Γνωρίζω πως κύλησε η συνεργασία μας την προηγούμενη φορά. Για ορισμένους από τους teammates μου, όπως ο Στόφελ Φαντούρν, ήταν χειρότερα τα πράγματα. Έχουν αποδείξει πως έχουν πλέον ένα ανταγωνιστικό πακέτο. Κέρδισαν το πρωτάθλημα το 2021 και το 2022 με τη Red Bull και πιθανότατα θα το κάνουν και φέτος. Μπορεί το 2026 να έχουμε νέους κανονισμούς, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ συναρπαστικό project», είπε ο 41χρονος.