Ο Φερνάντο Αλόνσο μίλησε για την εμπειρία του οδηγώντας μονοθέσιο F1 στο Λε Μαν, όμως δεν πιστεύει πως είναι εφικτός αγώνας με μονοθέσια εκεί.

Ο Φερνάντο Αλόνσο βρέθηκε στο «Σιρκουί του Σάρτ» για να πραγματοποιήσει ένα γύρο επίδειξης στη θρυλική πίστα με το μονοθέσιο F1 της Alpine. O Γάλλος κατασκευαστής θέλησε να γιορτάσει τη συμμετοχή του στην κατηγορία Hypercar για τις 24 Ώρες Λε Μαν και πραγματοποίησε παρέλαση με διάφορα οχήματα της μάρκας.

Στο πλαίσιο του GP Βελγίου, ο Αλόνσο ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το τι έζησε οδηγώντας στην πίστα του Λε Μαν. Ο Ισπανός δύο φορές νικητής στις 24 Ώρες του Λε Μαν μοιράστηκε την εμπειρία του. «Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή», είπε ο Αλόνσο. «Οι προσομοιώσεις μας δείχνουν πως μπορούμε να κάνουμε γύρο κάτω από τα 3 λεπτά. Αλλά πρέπει να κάνεις έναν καλό γύρο δίχως λάθη. Δεν ήταν εύκολο, διότι με τις τεράστιες ευθείες ήταν κάτι το ασυνήθιστο για τα ελαστικά και τα μονοθέσιά μας. Το φρενάρισμα μετά τις μεγάλες ευθείες ήταν δύσκολο, διότι οι εμπρός τροχοί ήθελαν να μπλοκάρουν. Αν πιέσεις για έναν γρήγορο γύρο, θα είναι πολύ αγχωτικό. Κατά μία έννοια ήμουν χαρούμενος που ήταν μόνο γύρος επίδειξης».

Ο Ισπανός αναφέρθηκε σε προσομοιώσεις που έδειχναν ότι τα μονοθέσια της F1 μπορούν να καταγράψουν χρόνο κάτω από 3 λεπτά. Το ρεκόρ πίστας που σημειώθηκε το 2017 δια χειρός Καμούι Κομπαγιάσι με αγωνιστικό LMP1 της Toyota είναι στο 3:14.790. Ο Ιάπωνας πήρε την pole position για τον αγώνα του 2021 με χρόνο 3:23.900 με το Hypercar της Toyota.

O Αλόνσο ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε μια μέρα η F1 να πραγματοποιήσει αγώνα στο Λε Μαν, με τον Ισπανό να μην είναι ιδιαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο αυτό. «Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να αγωνιστούμε εκεί. Δεν θα μας έπαιρνε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο. Εμείς είχαμε λίγο χρόνο προετοιμασίας και το μονοθέσιό μας ήταν σχεδόν έτοιμο να κάνει το γύρο επίδειξης. Αλλά δεν πιστεύω πως θα γίνει. Πρέπει να αλλάξουμε μερικά πράγματα στην πίστα με τις ταχύτητες που πηγαίνουμε. Έχει πολύ γρήγορα και παράλληλα στενά σημεία, ακόμα και στις ευθείες».