Οι εξαιρετικές επιδόσεις του Φερνάντο Αλόνσο το τελευταίο διάστημα έχουν γεμίσει ενθουσιασμό τις τάξεις της Alpine.

O Φερνάντο Αλόνσο διανύει μια εξαιρετική περίοδο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Ισπανός, δύο φορές πρωταθλητής στη Formula 1 έχει βαθμολογηθεί στους τελευταίους 5 αγώνες. Μάλιστα έχει καταφέρει να κερδίσει τον teammate του, Εστεμπάν Οκόν το διάστημα αυτό, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα από την αρχή της σεζόν.

Ο ίδιος ο Αλόνσο είχε δηλώσει πως από το GP Γαλλίας θα καταφέρει να αντλήσει το μέγιστο από το μονοθέσιο. Η εξοικείωσή του ήταν θέμα χρόνου και πλέον είναι συνέχεια στους βαθμούς.

Ο επικεφαλής της Alpine, Μαρτσίν Μπουτκόφσκι, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την πρόοδο του οδηγού του και πιστεύει πως έχει δώσει απαντήσεις σε πολλούς επικριτές του. «Αναμφίβολα θα συνεχίζει να πιέσει τον εαυτό του και την ομάδα όσο προχωρά η σεζόν. Η ταχύτητα του είναι αναμφισβήτητη, η ικανότητά του στον αγώνα είναι εξαιρετική, το είδαμε εξάλλου στους αγώνες στο Σίλβερστον. Νομίζω πως ο Φερνάντο έχει κλείσει τα στόματα όλων όσων είχαν αμφισβητήσει τις ικανότητές του».

Επιπλέον ο Μπουτκόφσκι στάθηκε στη βελτίωση απόδοσης του Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος είχε να τερματίσει εντός βαθμών από το GP Μονακό. «Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή να τερματίζει στη 10άδα ο Εστεμπάν μετά από δύσκολους αγώνες. Τώρα πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτή την απόδοση και να επιστρέψει στην εξαιρετική φόρμα που είχε στην αρχή της σεζόν».

Η Alpine βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας Κατασκευαστών με 40 βαθμούς, μόλις 9 πίσω από την Alpha Tauri που έχει 49.