Το WRC ανακοίνωσε το επίσημο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023, που περιλαμβάνει 13 στάσεις!

Το επίσημο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 ανακοινώθηκε και το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί τη δέκατη από τις δεκατρείς στάσεις του! Όπως συνέβη φέτος αλλά και πέρυσι όταν κι επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια» του WRC, ο Εθνικός μας Αγώνας θα διεξαχθεί Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, το «Ράλλυ των Θεών» θα λάβει χώρα στις 7 με 10 Σεπτεμβρίου, σε ένα καλεντάρι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε αυτό επιστρέφουν το Μεξικό και η Χιλή που είχαν τεθεί εκτός την περίοδο της παγκόσμιας πανδημίας της Covid-19, ενώ υπάρχει και μία σημαντική καινοτομία!

Για πρώτη φορά έχουμε ράλλυ που να απλώνεται σε τρεις χώρες! Το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης που θα αποτελέσει την προτελευταία δοκιμασία της χρονιάς, θα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές στην Αυστρία, την Τσεχία και τη Γερμανία!

«Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον φιλοξενίας ράλλυ του WRC, όμως περιορισμένες θέσεις στο καλεντάρι. Είμαστε ικανοποιημένοι από το εύρος και την ποικιλία των event που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Θα αποτελέσουν αγωνιστική πρόκληση», είπε ο διευθυντής events του WRC Promoter, Σάιμον Λάρκιν.

Όλα αυτά σε μία σεζόν που θα ξεκινήσει παραδοσιακά με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, στις 19-22 Ιανουαρίου, θα συνεχιστεί στις χιονισμένες ειδικές της Σουηδίας κι έπειτα θα κάνει το υπέρ-Ατλαντικό ταξίδι για το Μεξικό.

Η Κροατία θα φιλοξενήσει την πρώτη δοκιμασία σε άσφαλτο, τον Απρίλιο, προτού οι «παγκόσμιοι» επισκεφτούν την Πορτογαλία και τη Σαρδηνία. Τη δοκιμασία του Ράλλυ Σαφάρι στην Κένυα θα διαδεχθούν οι μάχες σε Εσθονία και Φινλανδία, μετά τις οποίες θα έρθει το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Τα πρωτοβρόχια θα συνοδευτούν από το Ακρόπολις, ενώ η τελική ευθεία της σεζόν θα περιλαμβάνει και τα Ράλλυ Χιλής, Κεντρικής Ευρώπης και Ιαπωνίας. Η αυλαία του 2023 θα κλείσει ξανά στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σε σχέση με το φετινό καλεντάρι, απουσιάζουν οι γύροι της Καταλονίας, του Βελγίου και της Νέας Ζηλανδίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα του WRC για το 2023