Ο πρώην οδηγός της Scuderia Ferrari στην F1, Ρενέ Αρνού, άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον τέως επικεφαλής της ιταλικής ομάδας.

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν της Formula 1, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως ο Ματία Μπινότο παραιτήθηκε από το ρόλο του επικεφαλής της. Ο Ιταλός πέρασε τέσσερις σεζόν στο ρόλο αυτό, ενώ συνολικά ήταν κάτοικος του Μαρανέλο για 27 χρόνια.

Η Ferrari ξεκίνησε δυναμικά στη νέα εποχή της Formula 1, με δύο νίκες στους τρεις πρώτους αγώνες. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη. Πολλά λάθη στη στρατηγική, έλλειψη αξιοπιστίας και αδυναμία των οδηγών και του συνόλου της ομάδας να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες, είχαν ως αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να μην επιστρέψει στο Μαρανέλο.

Η κριτική προς το πρόσωπο της ομάδας και του Μπινότο ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και της Ferrari, Ρενέ Αρνού, μίλησε με «σκληρή γλώσσα» για τον Μπινότο στη Gazzetta dello Sport: «Δεν μου άρεσε να βλέπω μια πολύ ανταγωνιστική Ferrari να βλέπει το πρωτάθλημα να γλιστρά μέσα από τα χέρια της, γιατί ξεκίνησε καλά. Είναι αλήθεια πως δεν υπήρχε αξιοπιστία, αλλά κάποιους αγώνες τους έχασε λες και το έκανε επίτηδες. Τα λάθη που έκανε ο Μπινότο για εμένα είναι ασυγχώρητα. Ποτέ δεν ήμουν με τη μεριά του Μπινότο. Κάποιος ο οποίος επαναλαμβάνει πως την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, απλά δεν αξίζει τη θέση αυτή. Θα τον είχα απολύσει εδώ και πολλά χρόνια. Τέτοια συμπεριφορά δεν πρέπει να είναι ανεκτή όταν διοικείς την πιο όμορφη ομάδα του κόσμου».

Ο επόμενος επικεφαλής της Ferrari θα είναι ο Φρεντ Βασέρ, ο οποίος αποχώρησε από την Alfa Romeo. O Αρνού δεν έχει ακόμη πειστεί πως ο Γάλλος είναι ο κατάλληλος για να διοικήσει τη Scuderia.

«Δεν θα πω αν είναι ή όχι ο κατάλληλος, διότι τον γνωρίζω ελάχιστα. Τον έχω συναντήσει, του έχω μιλήσει, αλλά δεν μπορώ να πω αν ήταν ή όχι η σωστή επιλογή. Έχουμε δει τι έχει πετύχει με μία ομάδα στο μέσον του grid όπως η Alfa Romeo. Όμως το να διοικείς την Alfa Romeo στην Ελβετία από το να διοικείς τη Ferrari στην Ιταλία, είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Έχει σίγουρα την εμπειρία και ελπίζω να φέρει την ομάδα στον ίσιο δρόμο από πλευράς τεχνολογίας και στρατηγικής. Δίχως αυτά δεν μπορείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Το 2022 το σασί και ο κινητήρας ήταν πολύ καλά, αλλά η αξιοπιστία δεν υπήρχε. Αλλά πάνω από όλα, έγιναν πολλά, πολλά, πολλά λάθη στη στρατηγική και χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα. Αυτό που λέω εγώ είναι να τα πετάξουν όλα όσα έχουν στα σκουπίδια και να βρουν κάποιον ικανό για το ρόλο αυτό», πρόσθεσε ο Γάλλος.