Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θέλησε να ξεκαθαρίσει δηλώσεις που έκανε για την ομάδα του στην F1 και τόνισε πως δεν σκοπεύει να αλλάξει στρατόπεδο.

To ξεκίνημα της φετινής χρονιάς της Formula 1 αποδείχθηκε ιδιαίτερα απογοητευτικό για τη Mercedes-AMG. H νέα W14 E-Performance δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της ομάδας και αυτό αποδείχθηκε στα Grand Prix Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας.

Οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ τερμάτισαν στις θέσεις 5 και 7 στο Σακχίρ και είχαν χειρότερο ρυθμό αγώνα από τις Red Bull Racing, Scuderia Ferrari και Aston Martin. Στη Τζέντα ήταν ψηλότερα αλλά με τη στιγμή εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας να επηρεάζει αρνητικά τη στρατηγική της Ferrari και τον Λανς Στρολ να είναι επίσης εκτός αγώνα.

Ανάμεσα στη μάχη του Σακχίρ και του δεύτερου αγώνα της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε πως στο σχεδιασμό του φετινού μονοθεσίου, η Mercedes δεν άκουσε τις συμβουλές του.

Στο πλαίσιο του αγώνα στη Τζέντα, ο Χάμιλτον ρωτήθηκε σχετικά, με την απάντησή του να έχει ενδιαφέρον: «Εκ των υστέρων σκεπτόμενος, μπορεί να μην χρησιμοποίησα τις κατάλληλες λέξεις. Φυσικά και υπάρχουν στιγμές που διαφωνείς με ανθρώπους εντός της ομάδας, αλλά το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Είναι η οικογένειά μου, είμαι εδώ πάρα πολύ καιρό και δεν σκοπεύω να πάω σε άλλη ομάδα».

Ο Χάμιλτον γνωρίζει πως φέτος ο τίτλος δεν είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Θεωρεί μάλιστα σχεδόν δεδομένο πως η Red Bull Racing έχει τα εφόδια να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα, εκτός αν καταφέρει κάποια άλλη ομάδα να τη σταματήσει.

«Χρειαζόμαστε μια ώθηση. Έχουμε δει που είναι η απόδοση και τον τρόπο με τον οποίο άλλες ομάδες βρίσκουν χρόνο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις, να κάνουμε μεγάλες κινήσεις για να κλείσουμε τη διαφορά. Αλλιώς, θα ξεφύγουν στο πρωτάθλημα και θα το πάρουν, εκτός αν η Ferrari τους σταματήσει. Θα δούμε. Ελπίζω κάποια στιγμή στη σεζόν θα μειώσουμε τη διαφορά, αλλά μάλλον θα είναι πολύ αργά για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αλλά μπορούμε τουλάχιστον να αντιστρέψουμε την κατάσταση», είπε ο 38χρονος.