Ο Λιούις Χάμιλτον έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας γύρου στις κατατακτήριες στην πίστα της Μόντσα και αναφέρθηκε στο κομμάτι της τακτικής αλλά και το καταπληκτικό μονοθέσιο που την τύχη να οδηγάει την φετινή χρονιά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πιλότος της Mercedes μετά την 94η pole position της καριέρας του:

«Μάθαμε από τον περσινό χρόνο ότι το να βγαίνεις στο τέλος και να κάνεις τον καλύτερό σου χρόνο δεν είναι το καλύτερο πράγμα για εμάς. Η ομάδα που φτιάχνει τη στρατηγική μας έκανε εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι του timing. Ήταν κάτι που το συζητήσαμε χθες και ξανά σήμερα. Δεν μπορώ να πω αν είναι καλύτερο να ακολουθείς κάποιον όταν κάνεις γύρο ή να σε ακολουθούν. Κάποιοι θα σου πουν ότι καλύτερο είναι να ακολουθείς εσύ. Χάνεις όμως στο μεσαίο και τον τελευταίο τομέα της πίστας.

Σε κάθε περίπτωση είμαι πάρα, πάρα πολύ χαρούμενος με το σημερινό αποτέλεσμα. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε να ισχύει ο νέος κανόνας που θέλει το μονοθέσιο να τρέχει στο ίδιο πρόγραμμα κινητήρα στις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα. Λέγαμε από τότε ότι εμάς δεν θα μας καθυστερήσει αυτό καθώς έχουμε ένα πραγματικά φοβερό μονοθέσιο και θα είμαστε καλύτεροι σε άλλους τομείς. Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε απίστευτη απόδοση. Σίγουρα το καλύτερό μας εδώ. Είχαμε το αυτοκίνητο στο ιδανικό σημείο. Ο Βαλτέρι ήταν επίσης πολύ γρήγορος. Είμαι πολύ χαρούμενος με τους χρόνους, πραγματικά».