Ο Λιούις Χάμιλτον πιστεύει ότι για να γίνουν καλύτεροι οι αγώνες της Formula 1, η Pirelli θα πρέπει να τους παρέχει πιο καλά ελαστικά για να παίξουν με τις στρατηγικές και να ρίξουν τους χρόνους.

Οι ομάδες της Formula 1 απέρριψαν την πρόταση της Pirelli για τα φετινά ελαστικά και επέλεξαν να κρατήσουν τη γόμα της περσινής σεζόν, αφήνοντας όλο το περιθώριο εξέλιξης για τα νέα ελαστικά των 18 ιντσών που θα έρθουν από το 2021. Ο Λιούις Χάμιλτον ωστόσο θεωρεί ότι για να γίνουν καλύτεροι οι αγώνες της Formula 1, θα πρέπει να γίνουν πολύ καλύτερα τα ελαστικά που φτάνουν στα χέρια τους.

Η γνώμη του Λιούις Χάμιλτον

«Ο αγώνας πρέπει να βελτιωθεί. Με καλύτερη αεροδυναμική και καλύτερα ελαστικά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Χρειαζόμαστε καλύτερα ελαστικά! Μιλάμε εδώ και χρόνια για τη φθορά των ελαστικών, την υπερθέρμανση και έχουμε κάτσει πολλές φορές σε ένα δωμάτιο με την Pirelli για να τα συζητήσουμε. Κάθε φορά, μας λένε ότι είναι η πρώτη φορά που το ακούμε αυτό. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους καλύτερα. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται αλλά δεν έκαναν καλή δουλειά για τα ελαστικά του 2020. Ελπίζω το 2021 να είναι αλλιώς και να φτάσουν στο στόχο τους» είπε ο οδηγός της Mercedes.