Βαδίζει πλέον στα 33 του, ενώ είναι πολύ κοντά στον πέμπτο του παγκόσμιο τίτλο, αλλά δεν αισθάνεται καμία κόπωση. Αντίθετα νιώθει ακόμα πως είναι παιδί.

Ο πιλότος της Μερσέντες, Λουίς Χάμιλτον, ανέφερε πως νιώθει ακόμα όπως όταν ήταν μικρός στην πόλη που μεγάλωσε στην Αγγλία, αλλά και το ότι στην προπόνηση ουσιαστικά… βαριέται.

«Έπαιζα πρόσφατα τένις με τον πατέρα μου. Τότε διαπίστωσα, ότι στην προπόνηση, πετύχαινε τέλεια κάθε μπαλιά. Μόλις όμως ξεκινούσε το παιχνίδι, δεν έκανε τίποτα. Σε εμένα είναι ακριβώς το αντίθετο. Όταν κάνω μόνον προπόνηση, δεν τα καταφέρνω καλά. Μόλις όμως υπάρξει πίεση, γίνεται το σερβίς μου τέλειο. Έτσι είναι και στους αγώνες της Formula 1. Το χρειάζομαι, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και έρχεται η ώρα της κρίσης. Τότε νιώθω καλύτερα».

Για το ότι βρίσκεται κοντά στον 5ο τίτλο του:
«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Νιώθω ακόμη, όπως το παιδί από το Stevenage (πόλη της Αγγλίας, έξω από το Λονδίνο. Εκεί που μεγάλωσε). Η Formula 1 και όλα αυτά εδώ ήταν τόσο μακρινά. Και αν και βρίσκομαι τώρα σε αυτή τη θέση και προηγούμαι με διαφορά στο πρωτάθλημα, παραμένουν αυτά ακόμη κατά κάποιον τρόπο άπιαστα».