Ο Λιούς Χάμιλτον επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει ένα ίδρυμα για τους νέους στη Μεγάλη Βρετανία.
Το «Mission 44», όπως ονομάζεται (βάσει του αριθμού που έχει στο μονοθέσιό του), θα υποστηρίξει οργανισμούς και προγράμματα προκειμένου να περιοριστεί το χάσμα στην απασχόληση και την εκπαίδευση, μέσω συνεργασιών, δωρεών και υπεράσπισης.
Ο ίδιος θα διαθέσει 23,4 εκατ. ευρώ, ενώ θα συνεισφέρουν στον ιερό σκοπό του τόσο η ομάδα του, Mercedes, όσο και χορηγοί του.
«Το Mission 44 αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μου να δημιουργήσω πραγματική αλλαγή σε αυτήν την κοινότητα», δήλωσε ο Χάμιλτον, ο οποίος μπορεί να γιορτάσει την 100η νίκη στην καριέρα του στο ουγγρικό Grand Prix του Σαββατοκύριακου.
«Νωρίς στη ζωή μου, βίωσα από πρώτο χέρι πώς το να προέρχεσαι από ένα χαμηλό υπόβαθρο μπορεί να επηρεάσει το μέλλον σου, αλλά, ευτυχώς για μένα, κατάφερα να ξεπεράσω αυτές τις δυσκολίες μέσω ευκαιριών και υποστήριξης. Θέλω να εξασφαλίσω ότι άλλοι νέοι από παρόμοια υπόβαθρα μπορούν να κάνουν το ίδιο», πρόσθεσε.