Στη Red Bull Racing έχουν το νου τους στις αναβαθμίσεις που ετοιμάζει η Mercedes και πιστεύουν πως θα έχουν έντονο ανταγωνισμό πολύ σύντομα.

Η Red Bull Racing απολαμβάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της στη Formula 1. Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ έχουν κερδίσει τα πένχορνερτε Grand Prix και τον έναν Αγώνα Σπριντ που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα, και φαντάζουν τα μεγάλα φαβορί ώστε να κατακτήσουν τους τίτλους του 2023.

Μία ομάδα που ετοιμάζει ένα πολύ σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων είναι η Mercedes-AMG. Oι αναβαθμίσεις θα αλλάξουν σημαντικά την εμφάνιση της W14 E-Performance και ενδεχομένως και τη δυναμική της προς το καλύτερο. Αυτός που δεν πείθεται σχετικά με το τι θα κάνει η γερμανική ομάδα, είναι ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ. Ο Βρετανός μίλησε στους Financial Times: «Πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να αλλάξουν. Ξεκινάμε την ευρωπαϊκή σεζόν της Formula 1 και θα δούμε τον πρώτο γύρο μεγάλων αναβαθμίσεων και αν πιστεύουμε τη Mercedes, θα έχουν ένα καινούργιο μονοθέσιο».

Ερωτώμενος για το αν πιστεύει τα λεγόμενα της γερμανικής ομάδας, απάντησε: «Δεν θέλω να απαντήσω στην ερώτηση αυτή. Η Ferrari έχει επίσης αναβαθμίσεις και ο ανταγωνισμός θα ξεκινήσει να πλησιάζει. Είναι ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν και είναι εύκολο να επαναπαυτούμε με το τι συμβαίνει στο σπορ αυτή τη στιγμή. Με τις αναβαθμίσεις που ετοιμάζουν οι άλλες ομάδες, είμαι σίγουρος πως θα μειωθούν οι διαφορές στο grid. Αν δούμε τον ανταγωνισμό, δεν υπάρχει τόσο έντονος συναγωνισμός αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα αλλάξουν. Είναι θέμα χρόνου οι Mercedes και Ferrari να μας φτάσουν και να είναι είναι και πάλι ανταγωνιστικές».

H Red Bull Racing απολαμβάνει μια διαφορά της τάξης των 122 βαθμών από την Aston Martin στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά από πέντε αγωνιστικά τριήμερα.