Ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, αναγνώρισε το σκληρό πρόσωπο των αγώνων και άφησε αιχμές για την οδήγηση του Βάλτερι Μπότας στην εκκίνηση.

Το GP Ουγγαρίας αποτέλεσε έναν εφιαλτικό αγώνα για τη Red Bull Racing. Oι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ, ενεπλάκησαν στο χάος της εκκίνησης, όπου ο Βάλτερι Μπότας έχασε τα φρένα και έπεσε πάνω στη McLaren του Λάντο Νόρις και μαζί πήραν παραμάζωμα τις δύο RB16B.

Ο Φερστάπεν κατάφερε να επιβιώσει από τις συγκρούσεις και τερμάτισε στη 10η θέση. Όμως ο αποκλεισμός του Σεμπάστιαν Φέτελ από τα αποτελέσματα, φέρνουν προς ώρας τον Ολλανδό 9ο. Από την άλλη ο Πέρεζ εγκατέλειψε τον αγώνα στον πρώτο γύρο.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα όσα έγιναν στην εκκίνηση και έδωσαν 5 θέσεις ποινή στην εκκίνηση του GP Βελγίου στον Μπότας. Ανάλογη ποινή δέχθηκε και ο Λάνς Στρολ της Aston Martin, καθώς έχασε τα φρένα στην εκκίνηση και συγκρούστηκε με τη Ferrari του Σάρλ Λεκλέρ.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, μετά το τέλος του αγώνα ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την έκβασή του σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. «Αυτή είναι η σκληρή φύση των αγώνων. Είδαμε δυστυχώς τον Βάλτερι να κάνει κακή εκκίνηση, έχασε το σημείο φρεναρίσματος και έκανε εξαιρετική δουλειά για τη Mercedes βγάζοντας εκτός τα μονοθέσιά μας. Χάσαμε ακόμα έναν κινητήρα με τον Σέρτζιο, ενώ ο Μαξ είχε τεράστιες ζημιές στο μονοθέσιο. Οι μηχανικοί έκαναν εξαιρετική δουλειά να τις επιδιορθώσουν στη διακοπή του αγώνα».

Παρά την ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του Σπα, ο Χόρνερ πιστεύει πως δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο Μπότας. «Η ποινή είναι αυτή που αφοφάσισαν οι αγωνοδίκες, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δυστυχώς δεν θα την εκτίσει σε πίστα όπου δεν γίνονται εύκολα προσπεράσματα. Σε μια πίστα όπως το Σπα, θα είναι στη σωστή του θέση μετά τον δεύτερο γύρο. Έκανε εξαιρετική δουλειά για τη Mercedes στον αγώνα».

Η Red Bull Racing υποχώρησε στη 2η θέση στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών μετά το τέλος του GP Ουγγαρίας. Όμως ο Χόρνερ είναι πεπεισμένος πως η ομάδα του θα επιστρέψει δυναμικά στο δεύτερο μισό της σεζόν. «Έχουμε μια πολύ μικρή διαφορά οδεύοντας στο καλοκαιρινό διάλειμμα. Είχαμε τεράστια κακοτυχία στους τελευταίους αγώνες. Οι ζημιές στα μονοθέσια και τους κινητήρες μας ήταν βάναυσες. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και είδαμε πως μπορούν να αλλάξουν όλα αμέσως. Θα πιέσουμε και θα δώσουμε μεγάλη μάχη στο δεύτερο μισό της σεζόν».