ΜπόταςΗ Mercedes επέστρεψε στο 1-2 στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, με τον Βάλτερι Μπότας να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ενώ στη δεύτερη ο Λιούις Χάμιλτον.

Πλέον είναι… περίεργο να μη βλέπουμε τις δύο Mercedes στις δύο πρώτες θέσεις και αυτό μας έκανε εντύπωση στο FP1 του Μουτζέλο, όπου ο Μπότας ήταν μεν πρώτος, ο Χάμιλτον όμως «ξέμεινε» τέταρτος. Στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών πάντως τα πράγματα επανήλθαν σε τάξη και ο Βρετανός οδηγός ανέβηκε στη δεύτερη θέση, οπότε… όλα καλά. Τρίτος ο Μαξ Φερστάπεν και τέταρτος ο Άλεξ Άλμπον, κάνοντας το 3-4 για τη Red Bull, ενώ και η Renault έκανε το 5-6 με τους Ρικιάρντο και Οκόν αντίστοιχα.

Πιο πίσω έχουμε τους Πέρεθ, Γκασλί, Ράικονεν και Λεκλέρ για να συμπληρωθεί η δεκάδα, ενώ δωδέκατος έμεινε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, πίσω από τον ενδέκατο Στρολ. Οι οδηγοί συνεχίζουν να ανακαλύπτουν τη νέα -για τους περισσότερους- πίστα, αφού το Μουτζέλο για πρώτη φορά φιλοξενεί ένα Γκραν Πρι της Formula 1.

Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία είχε δύο φορές κόκκινη σημαία, μια στην έξοδο του Νόρις από την πίστα, όπου έστειλε τη McLaren του στις μπαριέρες και μια όταν σημειώθηκε ένα «περίεργο» περιστατικό ανάμεσα στον Πέρεθ και τον Ράικονεν. Ο πρώτος έβγαινε από τα pits και δεν είδε τον δεύτερο, ο οποίος ερχόταν με φόρα στην ευθεία της εξόδου του pit lane. Τελικά ο Ράικονεν κατέληξε εκτός πίστας και έφερε χαλίκια στην άσφαλτο, οπότε η διαδικασία διεκόπη ώστε να καθαριστούν.