Ο Μαξ Φερστάπεν έφτασε στην πρώτη του νίκη μέσα στο 2020, χάρις στην καταπληκτική στρατηγική που ακολούθησε η Ρεντ Μπουλ, βάζοντας τέλος στη δυναστεία της Μερσέντες. Χάμιλτον και Μπότας συμπλήρωσαν το βάθρο…

Ο 22χρονος Ολλανδός δεν είναι απλά ένα ταλέντο (διάολε, στα 22 του έχει την εμπειρία βετεράνου!), είναι ένας εν δυνάμει πρωταθλητής που απλά ψάχνει το «τέρας» που θα γκρεμίσει την ανίκητη Μερσέντες και θα τον φέρει στην κορυφή.

Κι αυτό το απέδειξε για νιοστή φορά σήμερα: ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την άψογη στρατηγική της αυστριακής ομάδας (ήταν ο μόνος από τους μπροστά που εκκίνησε με σκληρή γόμα, «τραβώντας» αρκετά το πρώτο πιτ του και μπόρεσε από 4ος να βγει 2ος), βρέθηκε στο μέσο του 2ου σερί αγώνα στο Σίλβερστοουν πίσω από τον Μπότας, κατάπιε τον Φινλανδό για πλάκα και μετά δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του.

Έτσι, με αυτή την πανάξια καρό σημαία απέναντι στην ασύλληπτη Μερσέντες, έσπασε τη «μοναρχία» των πρωταθλητών και απέδειξε πως μπορεί, υπό συνθήκες, να κοντράρει τα Ασημένια Βέλη (για το 2020 τα Μαύρα)- όχι σε σημείο να τους κλέψει τον τίτλο, αλλά 2-3 νίκες την σεζόν είναι κάτι εφικτό.