Τη μεγάλη επιστροφή στη Formula 1, εκμεταλλευόμενη τη νέα εποχή σε ό,τι αφορά στους κανονισμούς των κινητήρων που θα ισχύσουν από το 2026 ετοιμάζεται να κάνει η Ford! Το σενάριο που κυκλοφορεί θέλει το μπλε οβάλ να ενώνει δυνάμεις με τη Red Bull Racing, η οποία είναι ως γνωστόν μετέωρη.

Η συμφωνία με την Porsche δεν ήρθε ποτέ, κατά πάσα πιθανότητα λόγω της επιθυμίας των Γερμανών να μπλέξουν για τα καλά στα πόδια της διοίκησης των «ταύρων» και όλα δείχνουν έτσι πως η Ford φέρεται να προτιμά μία διαφορετική συνεργασία, με ανταλλαγή τεχνολογίας αλλά προτεραιότητα την προβολή.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι το σενάριο θέλει τη Red Bull Powertrains να προχωρά κανονικά τη στελέχωση και ανάπτυξή της, η RB κατασκευάζει μόνη της τους κινητήρες της (με αρωγό τη Ford) αλλά τοποθετεί σε αυτούς το σήμα της αμερικανικής εταιρείας.

Εδώ προκύπτει το ερώτημα: και με τη Honda, τι θα γίνει; Οι Ιάπωνες ενίσχυσαν την προβολή τους από το ιαπωνικό Grand Prix και μετά, όμως ακόμα, δηλώνουν επίσημα απόντες από την F1 – άσχετα αν είναι δικές τους οι μονάδες με τις οποίες αγωνίζονται οι πρωταθλήτρια Red Bull Racing και η Scuderia AlphaTauri.

Και κάπου εδώ μπαίνουν κάποια κομμάτια του παζλ στη θέση τους, διότι είχε φανεί παράξενη η επιλογή της Honda να δηλώσει την επίσημη συμμετοχή της ως κατασκευαστής για το 2026 και τη νέα εποχή κινητήρων – ξεχωριστά από τη Red Bull Powertrains.