Ανανέωσε με την Scuderia Ferrari μέχρι το 2029 ο Σαρλ Λεκλέρ. Υπάρχουν ακόμη εμπόδια για τον Κάρλος Σάινθ, με την εναλλακτική να ακούει στο όνομα του Λάντο Νόρις.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport, η Ferrari και ο Σάρλ Λεκλέρ έφτασαν σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου τους μέχρι το τέλος του 2029, δηλαδή σε νέο πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές της τάξης των 50 εκατομμυρίων για το Μονεγάσκο.

Αντίθετα, οι συζητήσεις με τον Κάρλος Σάινθ φέρεται να συνάντησαν το εμπόδιο της χρονικής διάρκειας της ανανέωσης του συμβολαίου, γεγονός που -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- επαναφέρει τη Scuderia στις σκέψεις προσέγγισης στον Λάντο Νόρις της McLaren ως εναλλακτική λύση.

Η νέα συμφωνία του Λεκλέρ με τη Ferrari φέρεται να είναι έτοιμη να καθαρογραφεί και εν συνεχεία να υπογραφεί, ώστε να ανακοινωθεί στις 23 Δεκεμβρίου, συνεχίζει η ιταλική εφημερίδα. Όμως τα πράγματα είναι περίπλοκα για την υπόθεση του Σάινθ.

Η ομάδα του Μαρανέλο φέρεται να θέλει τη μονοετή επέκταση του συμβολαίου του Ισπανού, μόνο για το 2025, ώστε να έχει την ευχέρεια να επιλέξει για το 2026 τον Λάντο Νόρις – που θα έχει αποδεσμευτεί από το τρέχον συμβόλαιό του με τη McLaren στο τέλος του ‘25. Ο Σάινθ, όμως, επιθυμεί τουλάχιστον διετή επέκταση της συμφωνίας, κι έτσι οι συζητήσεις της ανανέωσής του έχουν φτάσει εμπρός σε ένα σημαντικό εμπόδιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε περίπτωση επιλογής του Νόρις από τη Ferrari ο Σάινθ μπορεί να ακολουθήσει το 2026 τον αντίστροφο δρόμο, για το κόκπιτ του Βρετανού στη McLaren, ή ενδέχεται ακόμα και να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Σέρτζιο Πέρεζ στη Red Bull Racing από το 2025 κιόλας. Ενδιαφέρον για τον Ισπανό, σύμφωνα με τις φήμες, έχει εκφράσει και η Sauber/Audi και η Alpine.