Το 2019 η Ferrari είχε ίσως το ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα. Όταν ερχόταν η ευθεία, ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Σεμπάστιαν Φέτελ έπαιρναν… το αίμα τους πίσω από τους υπόλοιπους οδηγούς, ωστόσο το 2020 τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Το μονοθέσιο της Scuderia όχι μόνο δεν είχε την ταχύτητα του 2019 αλλά έμενε και πολύ πίσω από τις υπόλοιπες ομάδες! Το πρόβλημα δεν διορθώθηκε μέσα στη χρονιά, ο Ματία Μπινότο όμως, λέει ότι το νέο τους αυτοκίνητο (που βασίζεται στο περσινό) θα είναι πολύ καλύτερο.

«Αν είμαστε ανταγωνιστικοί θα το δούμε στο Μπαχρέιν»
«Πέρυσι το βασικό μας πρόβλημα ήταν η ταχύτητα στις ευθείες. Όχι μόνο λόγω δύναμης, αλλά λόγω δύναμης και αεροδυναμικής. Δουλέψαμε πολύ και στα δύο, τόσο στη μονάδα ισχύος όσο και στην αεροδυναμική για να μειώσουμε την αντίσταση του αέρα στις υψηλές ταχύτητες. Οπότε περιμένω ότι το πρόβλημα με την τελική μας ταχύτητα δεν θα είναι μεγάλο όπως ήταν.

Ελπίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, όμως αυτό θα το ξέρουμε μόνο όταν πάμε στο Μπαχρέιν, καθώς αυτό σχετίζεται και με το τι έχουν κάνει οι άλλοι. Πιστεύουμε όμως ότι το αυτοκίνητό μας είναι πολύ πιο αποδοτικό συγκριτικά με αυτό που είχαμε την περασμένη χρονιά. Και όταν λέω αποδοτικό, εννοώ τόσο από την πλευρά της αεροδυναμικής, όσο και από εκείνη της ισχύος» ήταν τα λόγια του Ματία Μπινότο σχετικά με την πρόοδο που κάνει η Ferrari με το μονοθέσιό της.