Τον εκνευρισμό του, για το ότι εγκατέλειψε φέτος για δεύτερη φορά αγώνα με πρόβλημα εξέφρασε ο Μαξ Φερστάπεν σε δηλώσεις που έκανε.

Δυσαρεστημένος από το ότι το Grand Prix της Αυστραλίας πήρε πρόωρο τέλος για τον ίδιο ήταν ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είδε για δεύτερη φορά σε τρεις αγώνες, την RedBull του να τον προδίδει και όπως ο ίδιος τόνισε αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί καν να κάνει λόγο για τον τίτλο. «Είμαστε πολλά… χιλιόμετρα πίσω, δεν θέλω λοιπόν να μιλάω για διεκδίκηση πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να τελειώνουμε τους αγώνες. Ήταν μια κακή μέρα και δεν είχαμε την απαιτούμενη ταχύτητα. Απλώς έκανα διαχείριση στα ελαστικά με στόχο να τελειώσω τον αγώνα, γιατί δεν μπορούσα να πιέσω καθόλου τον Λεκλέρ. Δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τον αγώνα, κάτι που είναι εκνευριστικό και απαράδεκτο. Αν θες να παλέψεις για τον τίτλο, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβαίνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός πιλότος.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ αφεντικός της ομάδας Red Bull τόνισε από την πλευρά του τα εξής: «Είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση. Δεν ξέρουμε ακόμη πιο ήταν το πρόβλημα με το μονοθέσιο του Μαξ, αλλά δεν πιστεύουμε πως ήταν μηχανικό. Μάλλον είχε να κάνει με το καύσιμο. Πρέπει να βρούμε τι φταίει γιατί δεν έχουμε την ταχύτητα να ανταγωνιστούμε τη Ferrari που αυτή τη στιγμή τρέχει σε δικό της πρωτάθλημα. Δεν είναι αποδεκτό να μην ολοκληρώνουμε αγώνες».