Ο πιλότος της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, τόνισε πως η ομάδα του δεν είχε ποτέ το κυρίαρχο αυτοκίνητο, όπως το έχει η Mercedes, με τον Χάμιλτον να παίρνει το πρωτάθλημα.

Φέτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ πολεμούσε δυνατά για το πρωτάθλημα οδηγών, όμως για ακόμη μια χρονιά το έχασε από τον Λιούις Χάμιλτον. Μια εβδομάδα μετά τη μαθηματική επιβεβαίωση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Βρετανό, ο πιλότος της Ferrari είπε: 

«Αυτή είναι ίσως μια πολύ διαφορετική άποψη που έχω, συγκριτικά με τη γνώμη των περισσότερων. Πιστεύω πως είναι μια απόλυτη αλήθεια να πω ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο, όμως η εντύπωση πολλών ότι ήταν και το κυρίαρχο, δεν είναι αλήθεια. Νομίζω αν δείτε τα αποτελέσματα, θα το καταλάβετε, εγώ δεν βλέπω καμία κυριαρχία. 

Στο Σπα δεν είχαμε την pole, ανεξαρτήτως συνθηκών. Κερδίσαμε επειδή το Σπα είναι έτσι σχεδιασμένο. Πέρσι είχαμε το μειονέκτημα της έλλειψης ισχύος, που καθιστούσε την προσπέραση δύσκολη. Φέτος το ξεπεράσαμε αυτό και μπορούσα να προσπερνάω. Ο λόγος που κερδίσαμε στο Σπα με οκτώ δευτερόλεπτα διαφορά ήταν ότι ο Λιούις ήταν περίπου τρία δευτερόλεπτα πίσω μας, οδηγούσαμε με τον ίδιο ρυθμό και κάποια στιγμή, το άφησε. Δεν κυριαρχήσαμε εκεί για κάποιο άλλο λόγο. Αν ήταν εκείνος μπροστά και οδηγούσαμε αντίστοιχα, θα ήταν εκείνος πρώτος και εγώ δεύτερος».