Ταχύτατες ήταν οι δύο Mercedes στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Χανγκαρόρινγκ και ειδικά αυτή του Λιούις Χάμιλτον, που σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο.

Μετά από δύο τριήμερα στην Αυστρία, η Formula 1 πάει στην Ουγγαρία για να συνεχίσει το φετινό της πρόγραμμα. Στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ λοιπόν, οι δύο Mercedes κατάφεραν να αφήσουν τον ανταγωνισμό μισό δευτερόλεπτο πίσω και στην ουσία να μάχονται μεταξύ τους για την πρώτη και τη δεύτερη θέση. Ο πιο γρήγορος, με μικρή διαφορά, ήταν ο Λιούις Χάμιλτον και δεύτερος ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος δείχνει να έχει όρεξη για… μεγάλα πράγματα φέτος!

Σε ένα σταθερά πολύ καλό επίπεδο βρέθηκε και ο Σέρχιο Πέρεθ που είναι στην τρίτη θέση, ενώ ο Λανς Στρολ τον ακολουθεί, στην τέταρτη, δείχνοντας σε μια ακόμη πίστα ότι η Racing Point φέτος έχει… πολλά να πει και δεν αποκλείεται να κοντράρει στα ίσια ακόμη και τις τρεις κορυφαίες ομάδες!

Πέμπτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και Φέτελ, Λεκλέρ, Φερστάπεν, Νόρις και Οκόν κλείνουν κατά σειρά τη δεκάδα. Προβλήματα δεν είχαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμαστικών της Ουγγαρίας. Μόνο ο Πιέρ Γκασλί αντιμετώπισε ένα θέμα με τον κινητήρα Honda της Alpha Tauri του. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα από το FP1.