Το Σότσι στη Ρωσία, αλλά και το Μουτζέλο της Ιταλίας, θα φιλοξενήσουν αγώνα της Formula 1 για το 2020 ύστερα από τις τελευταίες προσθήκες που έγιναν στο πρόγραμμα.

Η Formula 1 έκανε κάποιες αλλαγές στο καλεντάρι του 2020 και έβαλε δύο ακόμη αγώνες, αυτόν του Σότσι στη Ρωσία και έναν στο Μουτζέλο της Ιταλίας. Το Μουτζέλο θα φιλοξενήσει για πρώτη του φορά έναν αγώνα της Formula 1. Η πίστα είναι γνωστή από άλλες διοργανώσεις και βέβαια, από το MotoGP, όμως για τη Formula 1 είναι σχεδόν άγνωστη. Το Γκραν Πρι εκεί θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου.

Για τα 1.000 Γκραν Πρι της Ferrari

Η ημερομηνία μόνο τυχαία δεν είναι αφού βάσει προγράμματος, η Ferrari τότε θα κλείνει τα 1.000 Γκραν Πρι συμμετοχής της! Το Μουτζέλο ανήκει στη Ferrari, οπότε η Formula 1 υπολόγισε το πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο, ώστε τα 1.000 Γκραν Πρι να τη βρουν μέσα στη δική της πίστα. Μη ξεχνάμε ότι στα δοκιμαστικά που έκανε η Ferrari, πριν την εκκίνηση της σεζόν, στο Μουτζέλο, οι πιλότοι της είπαν ότι είναι πραγματικά κρίμα που αυτή η πίστα δεν βρίσκεται στο ετήσιο καλεντάρι.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες προσθήκες στο καλεντάρι

Ο αγώνας του Σότσι από την άλλη, στη Ρωσία, θα γίνει στις 27 του Σεπτέμβρη. Αν και η ρωσική πίστα φιλοξενεί το δικό της Γκραν Πρι κάθε χρόνο μετά το 2014, στο φετινό καλεντάρι δεν υπήρχε εξαρχής. Έτσι λοιπόν από τους οκτώ αγώνες που είχαν ανακοινωθεί για το 2020, έχουμε πλέον 10 αγώνες και… συνεχίζουμε. Σε λίγο περιμένουμε ότι θα δούμε κι άλλα νέα Γκραν Πρι να μπαίνουν στο φετινό πρόγραμμα. Οι πίστες του Πορτιμάο στην Πορτογαλία και του Ανόι στο Βιετνάμ, είναι ένα από τα φαβορί για να προστεθούν στο επόμενο update…