Έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο για να προκύπτει η σειρά με την οποία θα ξεκινούν οι οδηγοί τους αγώνες αποφάσισε η Φόρμουλα 1.

Αντί για χρονομέτρηση στους γύρους της πίστας και κατάταξη ανάλογα με τους καλύτερους χρόνους, η διοργανώτρια αρχή του δημοφιλέστερου μηχανοκίνητου αθλήματος ανακοίνωσε ότι πλέον το Σάββατο θα υπάρχει ένας αγώνας μικρής διάρκειας από τον οποίο θα προκύπτει η σειρά έναρξης της κανονικής αναμέτρησης.

Αυτό το νέο φορμάτ θα αφορά μόνο τρεις αγώνες και μετά από το πέρας αυτών ομάδες και διοργανωτές θα έχουν τη σχετική εμπειρία να αξιολογήσουν τη νέα μέθοδο και αν τελικά αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος από τον οποίο θα προκύπτει η σειρά έναρξης στους αγώνες, αντικαθιστώντας τις κατατακτήριες δοκιμές.

Στο νέο μοντέλο που θα δοκιμαστεί θα υπάρχουν ελεύθερες δοκιμές διάρκειας 60 λεπτών την Παρασκευή και την ίδια ημέρα οι οδηγοί θα καλούνται να συμμετέχουν σε κατατακτήριες με χρονομέτρηση για να διεκδικήσουν καλύτερη θέση στις δεύτερες κατατακτήριες του Σαββάτου, οι οποίες θα προηγούνται του νέου μίνι αγώνα.

Οι χρονομετρήσεις αντικαθίστανται από αγώνα 100 χιλιομέτρων χωρίς πιτ στοπ.

Σε αυτόν ο νικητής θα παίρνει 3 πόντους, ο δεύτερος 2 πόντους και ο τρίτος από 1 βαθμό.

Οι θέσεις τερματισμού στον αγώνα του Σαββάτου θα είναι ίδιες με αυτές που θα ξεκινούν τον αγώνα της Κυριακής.

Η Φόρμουλα 1 έκανε και μια σειρά από άλλες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των κατατακτήριων.

Το Parc Ferme θα λειτουργεί πλέον από την Παρασκευή μέχρι το τέλος του αγώνα, ωστόσο οι ομάδες δεν θα μπορούν να τροποποιήσουν την ανάρτηση και το σύστημα πέδησης του μονοθεσίου.

Σχετικά με τη χρήση στα ελαστικά, στις κατατακτήριες της Παρασκευής μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μαλακά, ενώ στον μικρό αγώνα, οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια γόμα επιθυμούν.