Στροφή 180 μοιρών ετοιμάζεται να κάνει η Haas στη Formula 1 αφού από το 2021 και ο Κέβιν Μάγκνουσεν και ο Ρομέν Γκροζάν, θα αποτελέσουν παρελθόν και θα αντικατασταθούν από νέους.

Πολύ… μεγάλες αποφάσεις θα πρέπει να πάρει η Haas για τη σεζόν του 2021. Η ομάδα της Formula 1 δεν θα τρέχει με κανέναν από τους δύο οδηγούς της που τρέχουν σήμερα με την ομάδα, δηλαδή ούτε τον Κέβιν Μάγκνουσεν, ούτε τον Ρομέν Γκροζάν. Την Πέμπτη, 22 Οκτώβρη κατά τις πρωινές ώρες ο Γκροζάν ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μετά από πέντε χρόνια συνεργασίας με την ομάδα, θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, ενώ στη συνέχεια και ο Μάγκνουσεν ανακοίνωσε το ίδιο πράγμα.

Αμφότεροι οι οδηγοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο να τρέξουν σε διαφορετικά πρωταθλήματα από τη Formula 1 ωστόσο ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τι πρόκειται να κάνουν. Η Haas από την άλλη θα πρέπει να βρει αντικαταστάτες για τους δύο οδηγούς της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες «παίζουν» περίπου 10 ονόματα, πολλά από αυτά προέρχονται από τις ακαδημίες της Ferrari.

Ο Νίκιτα Μάζεπιν που τρέχει στη Formula 2 είναι ένας από τους πιθανότερους οδηγούς της Haas σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών ενώ δεν αποκλείεται και το όνομα του Μικ Σουμάχερ, αλλά και του Ρόμπερτ Σβάρτζμαν. Από τους πιλότους της Formula 1 σήμερα, μόνο ο Σέρχιο Πέρεθ μένει εκτός αφού θα αντικατασταθεί από τον Φέτελ στην Aston Martin Racing. Πάντως δεν θεωρείται πιθανή η μεταγραφή του τη Haas καθώς ο επικεφαλής της ομάδας έχει δηλώσει προτίμηση σε «νέο αίμα» από τις ακαδημίες. Τα σενάρια για τον Πέρεθ λένε ότι ίσως πάει στη Williams στη θέση του Τζορτζ Ράσελ, αλλά αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν φαντάζουν τόσο πιθανά.