Το Γκραν Πρι Στυρίας ξεκινάει με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, στα οποία είχαμε τον Σέρχιο Πέρεθ και τον Μαξ Φερστάπεν στις πρώτες θέσεις, εκθρονίζοντας τις δύο Mercedes που ακολουθούν.

Στο… ίδιο έργο θεατές θα είμαστε για δεύτερο Σαββατοκύριακο στη Formula 1 αφού το Γκραν Πρι Στυρίας γίνεται στην πίστα του Red Bull Ring, ακριβώς εκεί που έγινε ο αγώνας πριν μερικές ημέρες. Μεγάλη έκπληξη στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, ήταν ο Σέρχιο Πέρεθ ο οποίος κατάφερε να είναι ο πιο γρήγορος με την Racing Point του. Ο Μεξικανός έκανε έναν ελαφρώς καλύτερο χρόνο από αυτόν του Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είναι δεύτερος, ενώ από εκεί και πέρα έχουμε τον Βαλτέρι Μπότας και τον Λιούις Χάμιλτον να ακολουθούν από κοντά.

Πέμπτος ο Λανς Στρολ, ο δεύτερος πιλότος της Racing Point, που δείχνει ότι η ομάδα φέτος έχει αρκετά μεγάλες προοπτικές. Άλμπον, Σάινθ, Γκασλί, Ρικιάρντο είναι στην έκτη, έβδομη, όγδοη και ένατη θέση, ενώ μόλις δέκατος είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Σαρλ Λεκλέρ βρίσκεται ακόμη πιο πίσω, στη δωδέκατη θέση.

Να διευκρινίσουμε ότι τα μονοθέσια της Mercedes έγραψαν το χρόνο με τη σκληρή γόμα ελαστικών, ενώ οι δύο κορυφαίοι φορούσαν τη μαλακή. Γενικά δεν υπήρξαν πολλές «αναποδιές» στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών. Ο μόνος που στην ουσία, δεν βγήκε καθόλου στην πίστα, ήταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas καθώς η ομάδα του, του είπε να γυρίσει στο γκαράζ γιατί θεωρούσαν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την μπαταρία του μονοθεσίου. Παρακάτω υπάρχουν αναλυτικά τα αποτελέσματα από την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, για το Γκραν Πρι της Στυρίας.