Ο Μαξ Φερστάπεν, κυριάρχησε στο Grand Prix της Ισπανίας και έφτασε τις 40 νίκες στην Formula 1. Στην δεύτερη θέση ο Λιούις Χάμιλτον ενώ, το βάθρο συμπλήρωσε ο team mate του στην Mercedes, Τζόρτζ Ράσελ.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία της Red Bull στη φετινή Formula 1 αφού ο Μαξ Φερστάπεν έφυγε μπροστά μετά την εκκίνηση και δεν κοίταξε ποτέ τους καθρέπτες του φτάνοντας στη νίκη.

Την ίδια ώρα η Mercedes ήταν εκείνη που εμφανίστηκε πιο δυνατή φτάνοντας στο 2-3 με τον Χάμιλτον να τερματίζει δεύτερος και τον Ράσελ στην τρίτη.

Με την εκκίνηση ο Σάινθ κόλλησε πίσω από τον Φερστάπεν, προσπάθησε να τον περάσει, αλλά ο Ολλανδός άντεξε και έμεινε μπροστά. Την ίδια ώρα πίσω τους είχαμε μεγάλες μάχες με τον Στρολ να βγαίνει κερδισμένος και να ανεβαίνει στην τρίτη θέση, ενώ ο Νόρις είχε επαφή με τον Χάμιλτον με αποτέλεσμα να μπει στα πιτ για να αλλάξει μπροστά αεροτομή.

Με τον Φερστάπεν να έχει χαθεί μπροστά το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στις θέσεις πίσω του. Η στρατηγική της Mercedes έδωσε την ευκαιρία στον Χάμιλτον και τον Ράσελ να περάσουν τον Σάινθ έχοντας πιο φρέσκα ελαστικά, ενώ την ίδια ώρα οι σταγόνες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα σύννεφα όμως δεν έφεραν τελικά βροχή και έτσι η ανησυχία των οδηγών δεν επιβεβαιώθηκε.