Ο Άλεξ Ρινς μετά από ένα φανταστικό αγώνα, σκαρφάλωσε από την 10η θέση στην πρώτη παίρνοντας μια τεράστια νίκη στην Αραγονία. Στη δεύτερη θέση ο ανεβασμένος Άλεξ Μάρκεθ. Συμπλήρωσε το βάθρο ο Μιρ που ανέβηκε 1ος στη βαθμολογία!

Τρομερή Suzuki, υπέροχος Ρινς και πρώτη νίκη για τον Ισπανό αναβάτη φέτος. Σε μια τρομερή χρονιά η Suzuki από το… πουθενά βρίσκεται πρώτη στο πρωτάθλημα οδηγών με τον Μιρ να είναι στο +6 από τον Κουαρταραρό, χωρίς να έχει νίκη!

Ο 24χρονος αναβάτης, ξεκίνησε από την 10η θέση στον εντός έδρας αγώνα του και με έναν τρομερό αγώνα θριάμβευσε. Ο υπέροχος Άλεξ Μάρκεθ, που η Honda τον έστειλε στην LCR για του χρόνου, έκανε ακόμα έναν τρελό αγώνα και από 11ος βρέθηκε ξανά στο βάθρο, ενώ είχε ακόμα και την ευκαιρία να πάρει τη νίκη αλλά το λάθος στον προ τελευταίο γύρο του κόστισε.

Ενώ ο Ζοάν Μιρ τερμάτισε 3ος και ανέβηκε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα μπροστά από τον Κουαρταραρό που ήταν… λίγος, είχε προβλήματα και έπεσε έξω από τους βαθμούς. Ο Βινιάλες δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τους τρεις πρώτους και έμεινε τέταρτος, ενώ ο Ντόβι έμεινε έβδομος.

Την 12άδα έκλεισαν οι Νακαγκάμι, Κράτσλοοου, Μίλερ, Ζαρκό, Μπίντερ και Εσπαργκαρό.