Ο Φράνκο Μορμπιντέλι ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix στο Σαν Μαρίνο, και η πρώτη του νίκη ήρθε με σχετική ευκολία. Δεύτερος ο Μπανάια, τρίτος ο Μιρ, εκτός βάθρου την τελευταία στιγμή ο Ρόσι.

Ήταν λίγο… άβολο γι’ αυτόν. Ο team-mate του είχε πάρει πριν την έναρξη της σεζόν τη μεγάλη μεταγραφή για την εργοστασιακή Yamaha, ενώ ξεκίνησε την σεζόν με δύο σερί νίκες, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την «αποχή», λόγω τραυματισμού, του Μαρκ Μάρκεθ.

Επομένως, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Φράνκο Μορμπιντέλι ήταν, δυστυχώς για τον ίδιο, στις σκιές.

Όχι πια: ο Ιταλός αναβάτης της Petronas εκκινούσε 3ος στον αγώνα του Σαν Μαρίνο, όμως πετάχτηκε μπροστά με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα και είδε το P1 δίπλα στο όνομά του. Ο αειθαλής Βαλεντίνο Ρόσι τον πίεσε για 7-8 γύρους, όμως δεν κατάφερε να τον περάσει και…

Και μετά, ο Φράνκι εξαφανίστηκε σα δίτροχη οβίδα στο βάθος, αυξάνοντας ολοένα και περισσότερα τη διαφορά από τους (κατ’ ευφημισμό) διώκτες του. Κάπως έτσι- δια περιπάτου, δηλαδή- ο Μορμπιντέλι πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Μεγάλη Κατηγορία, υπενθυμίζοντας σε όλους πως είναι κι αυτός εδώ, σ’ αυτή την πολύ «ανοιχτή» χρονιά λόγω απουσίας του Μαρκ.