Σε μια απόφαση που είχε ληφθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο η Alfa Romeo ολοκληρώνει το ταξίδι της στην F1.

Η ιταλική εταιρεία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Sauber το 2018 και επέστρεψε στο κορυφαίο σκέλος του παγκοσμίου motorsport, έπειτα από απουσία 30 ετών. Ωστόσο η Sauber επελέγη πέρσι από την Audi προκειμένου και εκείνη να κάνει την είσοδό της στην F1 από το 2026.

Το τελευταίο Grand Prix της περιόδου στο Άμπου Ντάμπι θα είναι ο τελευταίος αγώνας της Alfa Romeo στην Formula 1, λοιπόν και η ομάδα βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει αφενός όσους έχουν περάσει από τις τάξεις της.

Έτσι στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Στο Grand Prix του Abu Dhabi 2023, αυτή η συνεργασία ολοκληρώνεται και είναι η στιγμή για την Alfa Romeo να ευχαριστήσει όλους εκείνους που μοιράστηκαν μαζί της αυτά τα υπέροχα χρόνια στη Formula 1. Τα οποία ίσως να μην είχαν γίνει πραγματικότητα χωρίς τον Sergio Marchionne, που ήθελε πολύ αυτή τη συνεργασία και την υποστήριξε σθεναρά”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει, “Ένα τεράστιο “ευχαριστώ” αξίζει προφανώς στους οδηγούς που όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν σκληρές μάχες στην πίστα υποστηρίζοντας την ομάδα: Οι Charles Leclerc, Marcus Ericsson, Antonio Giovinazzi, Kimi Räikkönen, Zhou Guanyu και Valtteri Bottas (παράθεση με χρονολογική σειρά) έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε Grand Prix”.

Και συμπληρωματικά η Alfa Romeo ανέφερε, “Ειλικρινείς είναι οι ευχαριστίες και το δυνατό χειροκρότημα σε ολόκληρη την ομάδα της Sauber Motorsport, ξεκινώντας από τον Finn Rausing, τον Fred Vasseur – πρωτίστως, καθώς επίσης τους Alunni Bravi και Andreas Siedl, για τη συνεπή όσο και παθιασμένη συνεργασία τους”.