Στην ιταλική ομάδας δεν περίμεναν να διεκδικήσουν τη νίκη στο Grand Prix της F1 στη Τζεντα, όμως η ταχύτητα της Mercedes τους αιφνιδίασε.

Δίχως αμφιβολία, το αποτέλεσμα της Scuderia Ferrari στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας δεν ήταν το ιδανικό. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως πριν το αγωνιστικό τριήμερο, η ιταλική ομάδα είχε αυταπάτες για τις δυνατότητές της στην Τζέντα.

Τελικά η SF-23 τερμάτισε στις θέσεις 6 και 7, με τον Κάρλος Σάινθ, μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ. Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν χειρότερο των κατατακτήριων δοκιμών, εκεί όπου ο Μονεγάσκος σημείωσε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο, πίσω μόνο από τον Σέρχιο Πέρεζ.

Η μεγαλύτερη διαφορά σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν, ήταν πως η Mercedes-AMG τερμάτισε με τα δύο της μονοθέσια μπροστά από τη Ferrari. Σύμφωνα με δηλώσεις του Σάινθ στο Sky Sports, το αποτέλεσμα της Τζέντα δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών της Scuderia.

«Ναι, λίγο μας εξέπληξε. Πριν ξεκινήσει το τριήμερο ή ακόμα και μετά τις ελεύθερες δοκιμές, πιστεύαμε πως ήμασταν ταχύτεροι. Στις κατατακτήριες, ο Σαρλ έκανε ένα θαυμάσιο γύρο, αν κι εγώ δυσκολεύτηκα. Πιστεύαμε πως ο ρυθμός αγώνα μας θα ήταν καλός, όμως δεν ήταν. Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε, βελτιώσεις που πρέπει να φέρουμε, αλλά δυστυχώς αυτό θα μας πάρει πολύ χρόνο. Μέχρι να τις φέρουμε, αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί. Στο τελευταίο stint του αγώνα στην Τζέντα με τη σκληρή γόμα, εγώ με τον Σαρλ ήμασταν δύο μονοθέσια που απλά χάναμε χρόνο. Πρέπει να φέρουμε αναβαθμίσεις», είπε.

Επιπλέον, ο 28χρονος Ισπανός έκανε μία επίπονη παραδοχή για την ομάδα του και ζήτησε άμεσα βελτίωση: «Αυτή την ώρα, είμαστε το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα. Πρέπει να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό και να βελτιωθούμε. Ήδη σε δύο διαφορετικές πίστες, ο ρυθμός αγώνα μας δεν είναι καλός. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».