Ο Σαρλ Λεκλέρ μίλησε στο γκαλά απονομής βραβείων της FΙΑ για τη σχέση του με τον Γάλλο, υποψήφιο επικεφαλής της Scuderia Ferrari στην F1 για το 2023.

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2022, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως ο Ματία Μπινότο παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής. Για μία ακόμα σεζόν, η ιταλική ομάδα απέτυχε να κερδίσει κάποιον τίτλο και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης διευθυντή.

Ο Μπινότο θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου κι έπειτα θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Όσο για τον αντικαταστάτη του στη Ferrari, φήμες να κάνουν λόγο πως έχει ήδη βρεθεί. Φαβορί για τη θέση στη Scuderia είναι ο νυν επικεφαλής της Alfa Romeo, Φρεντ Βασέρ.

O οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, γνωρίζει πολύ καλά τον Γάλλο, καθώς έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν στο GP3 αλλά και στη Formula 1, όταν ο Μονεγάσκος οδηγούσε για τη Sauber.

Στο πλαίσιο της απονομής βραβείων της FIA στην Μπολόνια της Ιταλίας, ο Λεκλέρ ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα ήθελε στον Βασέρ στη Ferrari: «Η Ferrari είναι μία ομάδα, πολύ διαφορετική από κάθε άλλη. Μπορώ μόνο να σχολιάσω την εμπειρία μου με τον Φρεντ, η οποία είναι πολύ καλή. Έχω δουλέψει μαζί του από τις μικρές κατηγορίες, με πίστεψε και πάντα είχαμε καλές σχέσεις. Πέρα από αυτό όμως, δεν μπορώ να επηρεάσω την τελική επιλογή της ομάδας. Πάντα ήταν ευθύς και ειλικρινής και ήταν κάτι που μου άρεσε στον Φρεντ. Αν θα είναι αυτός ο επόμενος επικεφαλής, δεν το γνωρίζω, ελπίζω να μάθουμε τους επόμενους μήνες».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εκτός από το ότι έχουν ως φαβορί τον Βασέρ για τη θέση του επικεφαλής, αναφέρουν πως ο Γάλλος επιβάλει ρόλο Νο1 οδηγού για τον Λεκλέρ.